WRC

Ο Λάτβαλα με Toyota Yaris ταχύτερος στις δοκιμές

Ο Λάτβαλα με Toyota Yaris ταχύτερος στις δοκιμές

Η δράση ξεκίνησε για τον 5ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Σήμερα στην Αργεντινή, ολοκληρώθηκε το καθιερωμένο shakedown πριν από τον αγώνα που ξεκινά τις πρώτες πρωινές ώρες (Ελλάδας) της Παρασκευής και ολοκληρώνεται το βράδυ αργά την Κυριακή.

Στη σημερινή, τελική δοκιμή, σε μια διαδρομή 4,35 χλμ., από τη Villa Carlos Paz στο Cabalango, ο Γιάρι – Μάτι Λάτβαλα με το Toyota Yaris ήταν κατά με 0,3 δευτ. πιο γρήγορος από τον Γκρεγκ Μπριν με Citroen C3, ενώ με επίσης γαλλικό αυτοκίνητο ήταν τρίτος σε χρόνο ο Κρις Μίκε.

"Είχαμε καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο σήμερα. Κάναμε μια δοκιμή στη Σαρδηνία και ήμουν ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάναμε εκεί. Μου άρεσε η βελτιωμένη πρόσφυση του αυτοκινήτου, κι αυτό είναι ένα βήμα μπροστά", δήλωσε ο Λάτβαλα.

"Δοκιμάσαμε μερικές μικρές αλλαγές στην ανάρτηση σήμερα το πρωί, αλλά τίποτα μεγάλο, ώστε να δούμε τις διαφορές μεταξύ μιας πιο ήπιας και μιας σκληρότερης ρύθμισης".

Ο Μπριν θα αγωνιστεί στην Αργεντινή για δεύτερη φορά, ενώ πέρυσι έτρεξε σε μόλις 4 ειδικές διαδρομές πριν εγκαταλείψει. Ο Μίκελσεν ολοκλήρωσε πέντε διαδρομές με το Hyundai i20 και ήταν τέταρτος, 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λάτβαλα, με τον Οτ Τάνακ και τον Τιερί Νεβίλ, με Yaris και i20 να ολοκληρώνουν την εξάδα.

Ο Λάτβαλα με Toyota Yaris ταχύτερος στις δοκιμές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hyundai εγκατέστησε νέους αεραγωγούς στα i20 κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, για να προσφέρει βελτιωμένη ψύξη στον κινητήρα, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανέβουν στους 29° Κελσίου στο αυριανό σκέλος του αγώνα.

Όσον αφορά τον επικεφαλής του πρωταθλήματος, Σεμπαστιάν Οζιέ και νικητή των τριών από τα τέσσερα πρώτα ράλι, ήταν έβδομος σε χρόνο και κατά 1,5 δευτ. πιο αργός από τον Λάτβαλα. Όμως, η μάχη τώρα αρχίζει…

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ