WRC

Με Citroen στο WRC ο Κουμπίτσα

Με Citroen στο WRC ο Κουμπίτσα

Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα θα πραγματοποιήσει την επιστροφή του στην ενεργό δράση στο υποστηρικτικό πρωτάθλημα WRC2 με αυτοκίνητο Citroen.

Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα επέλεξε τα ράλι από τους αγώνες στην πίστα για να πραγματοποιήσει την επανεμφάνιση του σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Πολωνός πρώην νικητής του καναδικού Grand Prix της Φόρμουλα 1, θα συμμετάσχει σε επτά αγώνες του WRC2 (το πρώην S-WRC) με τη Citroen.

Η παρουσία του θα προσδώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ειδικά μετά την ημι-αποχώρηση του Σεμπαστιάν Λεμπ.

Ο Κουμπίτσα θα κάνει το ντεμπούτο του πίσω από το τιμόνι του Citroen DS3 RRC στην Πορτογαλία τον επόμενο μήνα (11-14/4). Θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το αυτοκίνητο του σε συνθήκες αγώνα λίγες μέρες νωρίτερα στο ράλι των Κανάριων Νήσων (21-23/3)για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

" Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος που θα επιστρέψω στους αγώνες σε ένα κορυφαίο επίπεδο. Περιμένω με ενδιαφέρον τη συμμετοχή μου στο ράλι των Κανάριων Νήσων. Δεν έχω συγκεκριμένο στόχο. Θέλω να μάθω και να μαζέψω αγωνιστικά χιλιόμετρα", δήλωσε σχετικά και βέβαια θα αγωνιστεί και στο ράλι της πατρίδας του.

Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι τον Φεβρουάριο του 2011 όταν τραυματίστηκε σοβαρά σε ιταλικό ράλι. Παρά τις επεμβάσεις, τη φυσιοθεραπεία και την κινησιοθεραπεία, δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το χέρι του.

Έκανε δοκιμές με το Ford Fiesta, ενώ συμμετείχε και σε μικρότερα ράλι. Σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε πει πως η Φόρμουλα 1 παραμένει μακριά για εκείνον και δεν το σκέφτεται. Το όνομα του 28χρονου από την Κρακοβία είχε ακουστεί για τη θέση του Φελίπε Μάσα, δίπλα στον φίλο του, Φερνάντο Αλόνσο στη Ferrari, όμως δεν υπήρξε ποτέ καμιά εξέλιξη.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ