WRC

H σειρά του Λεμπ

H σειρά του Λεμπ

Η Citroen κυριάρχησε στην πρώτη ημέρα του Ακρόπολις. Ο Σεμπαστιάν Λεμπ πήρε την τελευταία ειδική στη Μαυρολίμνη. Με προβάδισμα 51.6 δευτερολέπτων ο Πέτερ Σόλμπεργκ.

Το 6/6 έκανε η Citroen στο πρώτο σκέλος του Ράλλυ Ακρόπολις. Ο "ιδιωτικός" Πέτερ Σόλμπεργκ παρέδωσε τη σκυτάλη στον Σεμπαστιάν Οζιέ στη Θήβα και στον Σεμπαστιάν Λεμπ στη Μαυρολίμνη.

Ο πολυπρωταθλητής πήρε την τελευταία ειδική μήκους 25,04 χιλιομέτρων, αφού πρώτα επέλεξαν να... καθυστερήσουν λίγο ο Μίκο Χίρβονεν (Ford) και ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Citroen). Ο Σόλμπεργκ ήταν δεύτερος με το δίδυμο Χίρβονεν-Οζιέ να ακολουθεί.

Ο Νορβηγός θα πάει για ξεκούραση, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται 51.6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Λεμπ. "Οδηγούσα πολλή ώρα πίσω του. Θα μπορούσε να σταματήσει νωρίτερα, ήταν άσχημο αυτό που έκανε. Αλλά η διαφορά είναι καλή, είμαι ικανοποιημένος όμως έχασα χρόνο", υποστήριξε ο Σόλμπεργκ αναφερόμενος στον Λάτβαλα. Ο Φινλανδός αντιμετώπισε πρόβλημα με το μπροστινό διαφορικό και έχασε σχεδόν τρία λεπτά.

Ο Λεμπ δεν είναι και τόσο αισιόδοξος, αφού γνωρίζει ότι ο Σόλμπεργκ θα αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία για την πρώτη του νίκη μετά την εποχή της Subaru.

"Είμαστε δεύτεροι στη γενική, όμως θα ξεκινήσουμε δεύτεροι στο δρόμο και ο Πέτερ είναι πολύ μπροστά. Αυτό είναι πρόβλημα. Νομίζω ότι ο Οζιέ και ο Χίρβονεν ακολούθησαν τακτική".

Η κατάταξη στο πρώτο σκέλος:

1.Πέτερ Σόλμπεργκ Citroen DS3 WRC 1:39.24.2

2.Σεμπαστιάν Λεμπ Citroen DS3 WRC +51.6δευτ.

3.Μίκο Χίρβονεν Ford Fiesta RS WRC +55.3

4.Σεμπαστιάν Οζιέ Citroen DS3 WRC +57.2

5.Χένινγκ Σόλμπεργκ Ford Fiesta RS WRC +1:42.1

6.Μάθιου Γουίλσον Ford Fiesta RS WRC +2:27.7

7.Οτ Τάνακ Ford Fiesta S2000 +3:32.4

8.Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα Ford Fiesta RS WRC +3:55.0

9.Γιούχο Χάνινεν Skoda Fabia S2000 +4:01.6

10.Κίμι Ράικονεν Citroen DS3 WRC +4:04.7

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ