WRC

Η Toyota επιστρέφει στο WRC

Η Toyota επιστρέφει στο WRC

Η Toyota έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν πως επιστρέφουν στο WRC το 2017 με το Yaris WRC.

Τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και τρεις τίτλους στους κατασκευαστές κατέκτησε η Toyota τα χρόνια της εμπλοκής της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Ο Όβε Άντερσον δεν ζει πλέον για να ηγηθεί της νέας προσπάθειας της Toyota στο WRC από το 2017 με το Yaris WRC με τον πρόεδρο της Toyota, Άκιο Τογιόντα να κάνει λόγο " για νέα αρχή, όχι επανεμφάνιση".

Σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο όπου το Yaris WRC πρωτοπαρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους, ο Τογιόντα τόνισε: " Όταν βρισκόμουν στη Φινλανδία πέρυσι, αρκετοί θεατές με ρώτησαν πότε η Toyota θα επιστρέψει στο WRC. Ο κόσμος μιλάει ακόμα για την ιστορία της Toyota στο WRC. Είμαι ευγνώμων και λίγο έκπληκτος που ο κόσμος ακόμα μας θυμάται".

Την επάνοδο της Toyota χαιρέτησαν οι υπόλοιποι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στο WRC δηλαδή η Volkswagen, η Citroen, η Hyundai και βέβαια η M-Sport του Μάλκολμ Γουίλσον που χρησιμοποιεί Ford Fiesta.

H Τoyota μας έδωσε τη Celica Turbo 4WD, αυτοκίνητο με το οποίο αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ (δύο τίτλους με Toyota), ο Φινλανδός Γιούχα Κάνκουνεν και ο Γάλλος Ντιντιέ Οριόλ.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ