WRC

Ελαφρύ προβάδισμα ο Τάνακ στο ράλι Πορτογαλίας

Ελαφρύ προβάδισμα ο Τάνακ στο ράλι Πορτογαλίας
BRIEUC

Με τον Τάνακ να έχει μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη του στην Αργεντινή, ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης (17/5) το ράλι Πορτογαλίας με την υπερειδική διαδρομή στην Λουσάντα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη του στην Αργεντινή, πριν από δύο εβδομάδες, ο Οτ Τάνακ πήρε ελαφρύ προβάδισμα στο ράλι Πορτογαλίας που ξεκίνησε χθες το βράδυ με την τελετή εκκίνησης στο κάστρο του Γκιμαράες και αργότερα με την υπερειδική διαδρομή στην πίστα του rallycross στην Λουσάντα.

Εκεί, μπροστά σε 30.000 φίλους των ράλι, ο Εσθονός νίκησε στη μονομαχία τον Αντρέας Μίκελσεν (τα αυτοκίνητα αγωνίζονται ανά ζεύγη) και κατάφερε στο φινάλε της διαδικασίας να έχει τον καλύτερο χρόνο με το Toyota Yaris.

Ηταν ταχύτερος κατά 0,4 δευτερόλεπτα από τον Τέμου Σούνινεν με Ford Fiesta στη διαδρομή των 3,36 χιλιομέτρων, ενώ με ίδια διαφορά ακολούθησε ο Σεμπαστιάν Οζιέ με το άλλο Fiesta.

Ελαφρύ προβάδισμα ο Τάνακ στο ράλι Πορτογαλίας

Ο Γάλλος είναι επικεφαλής στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά θα έχει δύσκολο έργο στην Πορτογαλία, διότι θα μπαίνει σήμερα πρώτος στις ειδικές διαδρομές και αναγκαστικά θα καθαρίζει τους δρόμους για τους επερχόμενους οδηγούς.

Ο Οζιέ ήδη μετρά 5 νίκες στο ράλι Πορτογαλίας (2013-2017) και είναι ρέκορντμαν νικών μαζί με τον Μάρκου Αλεν από τη δεκαετία του 80.

"Θα είναι δύσκολο να κυριαρχήσουμε εδώ. Ξέρουμε πόσο ήπιοι θα είναι οι δρόμοι αύριο (σήμερα) και ότι θα υπάρξει πολύ περισσότερος καθαρισμός από ό,τι στην Αργεντινή.

Θα είναι κλειδί αύριο (σήμερα) η απόδοσή μας, για να αποκτήσουμε μια καλή θέση, ώστε να μπορέσουμε να πολεμήσουμε σκληρά το Σάββατο", είπε ο Τάνακ.

Τέταρτο χρόνο έκανε ο Κρις Μικ με Citroen C3 και ακολούθησε ο Μίκελσεν με Hyundai i20, ενώ έκτος ήταν ο Νεβίλ με ίδιο αυτοκίνητο.

Ατυχος ήταν ο Γιάρι-Μάτι Λάτβλαλα, του οποίου ο κινητήρας στο Toyota Yaris έσβησε ξαφνικά και φυσικά δεν έκανε χρόνο.

"Υπάρχει κάτι παράξενο που συμβαίνει με τον κινητήρα και πρέπει να το διερευνήσουμε. Δεν με ανησυχεί, αλλά με ενοχλεί", είπε.

Σήμερα, η πρώτη ημέρα του καθαρού αγώνα, βασίζεται κοντά στα ισπανικά σύνορα. Θα διεξαχθούν δύο πανομοιότυπα σετ των τριών ειδικών διαδρομών και 148,66 χιλιόμετρα, συν μια υπερειδική στο Πόρτο (θα γίνει δύο φορές). Συνολικά θα έχουμε 8 ειδικές διαδρομές σήμερα.

Γενική κατάταξη μετά την πρώτη μέρα:

Ελαφρύ προβάδισμα ο Τάνακ στο ράλι Πορτογαλίας
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ