WRC

Εκτός WRC η Citroen το 2016!

WRC  - WALES RALLY GB 2015  - PHOTO : CITROEN RACING/AUSTRAL 03 Citroen Total Abu Dhabi WRT, Meeke Kris, Nagle Paul, DS3 WRC, Action
WRC - WALES RALLY GB 2015 - PHOTO : CITROEN RACING/AUSTRAL 03 Citroen Total Abu Dhabi WRT, Meeke Kris, Nagle Paul, DS3 WRC, Action CITROEN RACING/AUSTRAL

Επανεκκίνηση στην αγωνιστική εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επιχειρεί η Citroen, η οποία αποφάσισε να μείνει εκτός WRC του χρόνου.

Επανεκκίνηση στην αγωνιστική εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επιχειρεί η Citroen, η οποία αποφάσισε να μείνει εκτός WRC του χρόνου ώστε να ρίξει το βάρος στην εξέλιξη του νέου της αγωνιστικού και να επιστρέψει δριμύτερη το 2017, οπότε και η εικόνα του σπορ θα αλλάξει άρδην, λόγω των νέων τεχνικών κανονισμών που θα εφαρμοστούν .

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

«Ποτέ δεν κρύψαμε το ενδιαφέρον μας για τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στο WRC από το 2017 και όλη η ομάδα είναι τρομερά ενθουσιασμένη με αυτή τη νέα πρόκληση», σχολίασε ο επικεφαλής της Citroën Racing Team, Yves Matton και συνέχισε αναλύοντας τον λόγο για τον οποίο η εταιρεία προχώρησε σε αυτήν την απόφαση:«Mε γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική διαχείριση των πόρων που διαθέτουμε, αποφασίσαμε να εστιάσουμε όλες μας τις προσπάθειες στη σχεδίαση και την εξέλιξη του νέου μας World Rally Car. Αυτός είναι ο λόγος που ο η Citroen δεν θα λάβει μέρος με εργοστασιακή συμμετοχή το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι».

Η γαλλική εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει το FIA Junior WRC αλλά και το WRC2 στο οποίο θα λάβει μέρος με τον φετινό Πρωταθλητή, Quentin Gilbert.

Η Citroen είναι από τις πλέον πετυχημένες εταιρείες στην ιστορία του WRC με 8 Παγκόσμια Πρωταθλήματα κατασκευαστών, 9 τίτλους οδηγών (Loeb - Elena), 94 νίκες (78 εκ των οποίων με το δίδυμο Loeb - Elena), 38 συνεχόμενες παρουσίες στο βάθρο και 29 τερματισμούς στο 1-2.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με το μέλλον των Kris Meeke - Mads Østberg, οι οποίο αγωνίστηκαν για λογαριασμό της Citroen στο WRC, όπως επίσης και για το ποιοι θα αναλάβουν την εξέλιξη του νέου αγωνιστικού προδιαγραφών 2017.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η Citroen προχωρά σε τέτοια απόφαση. Τέλη του 2005 το γκρουπ αποφάσισε να αποχωρήσει από το σπορ. Η Peugeot μπορεί να έριξε μαύρη πέτρα, η Citroen, ωστόσο, επέστρεψε δριμύτερη το 2007 με νέο αγωνιστικό - την C4 WRC που είχε γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα εξέλιξης για σχεδόν δύο χρόνια, με αποτέλεσμα το δίδυμο Loeb - Elena να σαρώσει τα πάντα στο διάβα του.

Το 2006, ωστόσο, ο Γάλλος οδηγός πήρε κανονικά μέρος στο Πρωτάθλημα με την ιδιωτική Kronos Total Citroën WRT η οποία βέβαια είχε εργοστασιακή υποστήριξη. Ακόμα και έτσι, ο Αλσατός ήταν καταιγιστικός, κατακτώντας άλλο ένα Πρωτάθλημα, το τελευταίο με την Xsara WRC...

Κεφάλαιο WTCC

Το πρόγραμμά της Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού θα συνεχιστεί κανονικά και του χρόνου μόνο που τα εργοστασιακά C-Elysée WTCC θα είναι πλέον δύο.

FIA WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2015 - BURIRAM - RACE OF THAILAND - WTCC-31/10/2015 A 01/11/2015 - PHOTO :  @World

37- Jose Maria Lopez - Citroen Total WTCC
FIA WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2015 - BURIRAM - RACE OF THAILAND - WTCC-31/10/2015 A 01/11/2015 - PHOTO : @World 37- Jose Maria Lopez - Citroen Total WTCC @WORLD BY ANDRE LAVADINHO

Στο τιμόνι τους θα βρεθούν ο Πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών José María López και ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Yvan Muller.

Σε ό,τι αφορά τον Sebastien Loeb, o Γάλλος πολυπρωταθλητής γυρίζει σελίδα στην καριέρα του καθώς αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο Rally Dakar.

Loeb και Elena έχουν ενταχθεί εδώ και λίγο καιρό στο δυναμικό της Peugeot και μαζί με την υπόλοιπη dream-team της Red Bull Desert Wings που απαρτίζεται από τους Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz και Cyril Despres, θα παλέψουν για τη νίκη στις σκληροτράχηλες διαδρομές της Λατινικής Αμερικής, με όπλο φυσικά το Peugeot 2008DKR.

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Αναλύοντας το GP Βραζιλίας (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

GP Βραζιλίας - RACE: Rosberg, στο... χαλαρό (UPD)

Ράλι Μ. Βρετανίας: Νίκη αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας (VIDEO)

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ