WRC

Αποκαλυπτήρια για το νέο Hyundai i20 WRC

Αποκαλυπτήρια για το νέο Hyundai i20 WRC

Η Hyundai παρουσίασε το i20 WRC που βασίζεται στη νέα γενιά του πετυχημένου supermini. (VIDEO)

Σε μια εποχή ισχνών αγελάδων, που οι περισσότεροι κατασκευαστές προχωρούν σε περικοπές των αγωνιστικών προγραμμάτων τους, η Hyundai τολμά και κάνει την υπέρβαση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με στόχο να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια την κραταιά Volkswagen που τα τελευταία χρόνια "παίζει" χωρίς αντίπαλο στις ειδικές του WRC.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της επί γερμανικού εδάφους, στο Alzenau, τα φώτα έπεσαν πάνω στο νέο, πολυαναμενόμενο i20 WRC που βασίζεται στη νέα γενιά του πετυχημένου supermini.

Διαθέτοντας πια 5θυρο αμάξωμα, το νέο αγωνιστικό "όπλο" των Κορεατών έχει καλύψει περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα εντατικών δοκιμών και φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του κυρίαρχου Polo R WRC.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας των Κορεατών να πετύχουν στο στίβο των Ράλι είναι το γεγονός ότι σε κάθε έναν από τους 14 αγώνες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 2016 θα κατεβάζουν από τρία πληρώματα, με τους Dani Sordo, Hayden Paddon και Thierry Neuville να συνθέτουν την τριάδα οδηγών της ομάδας.

Στο δυναμικό της ομάδας παραμένει και ο Kevin Abbring που θα έχει ρόλο δοκιμαστή, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη του αγωνιστικού προδιαγραφών 2017 , αλλά και της έκδοσης R5 του i20. Παράλληλα, ο ταλαντούχος Ολλανδός θα λάβει μέρος και σε επιλεγμένους αγώνες του 2016, όπερ και σημαίνει ότι σε κάποια Ράλι η Hyundai θα έχει τέσσερις εργοστασιακές συμμετοχές!

Όπως έγινε γνωστό στο πρώτο Ράλι της σεζόν, στο Monte Carlo, η Hyundai θα λάβει μέρος με δύο καινούργια i20 WRC και ένα προηγούμενης γενιάς. Από τη Σουηδία, όμως, και οι τρεις οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους το νέο αγωνιστικό.

Διαβάστε ακόμα στο CarandDriver

Προσοχή! Το νέο Hyundai i20 WRC... πυροβολεί! (VIDEO)

Εκτός WRC η Citroen το 2016!

WRC 2016: Με 14 αγώνες το πρόγραμμα

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ