WRC

Αισιοδοξία στην Toyota για το νέο Yaris WRC

Αισιοδοξία στην Toyota για το νέο Yaris WRC

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες της Toyota ενόψει της επιστροφής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) από το 2017 (VIDEO).

Εδώ και 9 μήνες η Toyota Gazoo Racing WRC, που εδρεύει στην Puuppola της Φινλανδίας και έχει αναλάβει να "τρέξει" το αγωνιστικό πρόγραμμα της ιαπωνικής εταιρείας, δουλεύει σκληρά πάνω στην εξέλιξη του Yaris WRC.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Η πρώτη εμφάνιση του αγωνιστικού ιαπωνικού αυτοκινήτου έγινε τον περασμένο Μάιο στις χωμάτινες διαδρομές της Φινλανδίας, ενώ σύντομα η ομάδα είχε στη διάθεσή της και ένα δεύτερο Yaris WRC ώστε να διευκολυνθεί το έργο της.

Το εντατικό πρόγραμμα δοκιμών περιλαμβάνει δέκα κύκλους δοκιμών που καλύπτουν περίπου 5.000 χλμ. ενώ προβλέπεται να ακολουθήσουν και άλλες δοκιμές σε διάφορες χώρες στη νότια Ευρώπη καθώς επίσης και σε ασφαλτικές διαδρομές.

« Έχουμε ολοκληρώσει πολλούς κύκλους δοκιμών από το Μάιο και ακολουθούμε πιστά το πρόγραμμα. Η προσθήκη ενός δεύτερου αυτοκινήτου μας βοήθησε να εντείνουμε το ρυθμό και να διευρύνουμε το φάσμα δοκιμών εξέλιξης. Θέλουμε να κάνουμε δοκιμές σε όλα τα είδη συνθηκών και επιφανειών, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το 2017», αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδαςTommi Makinen.

Αισιοδοξία στην Toyota για το νέο Yaris WRC

"Ο λόγος που δουλεύουμε με δύο αυτοκίνητα είναι ότι θέλαμε να χωρίσουμε την εξέλιξη σε δύο μέρη. Η πρώτη ομάδα δουλεύει μόνο στη Φινλανδία, πάνω στην αξιοπιστία και αντοχή του αυτοκινήτου, με ένα πρόγραμμα δοκιμών επικεντρωμένο στον κινητήρα και το κιβώτιο. Η δεύτερη ομάδα εξέλιξης εστιάζει στην ανάρτηση και δουλεύει στα άλλα ευρωπαϊκά κέντρα, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία".

Ο 52χρονος τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μαζί με τους Juho Hanninen και Jarkko Nikara, έχουν επωμιστεί το βάρος της εξέλιξηςτου νέου αγωνιστικού.

Αισιοδοξία στην Toyota για το νέο Yaris WRC

" Δεν μπορούσα να αντισταθώ και έτσι ήμουν ο πρώτος που έκανα εκτιμήσεις για το αυτοκίνητο. Η αίσθηση ήταν εξαιρετική και ήταν διασκεδαστικό στην οδήγηση», λέει ο Makinen. « Την πρώτη φορά που οδήγησα το Yaris WRC εντυπωσιάστηκα! Ο χειρισμός και η ισορροπία του αυτοκινήτου ήταν τέλεια. Η δουλειά που έχει γίνει στη σχεδίαση είναι εξαιρετική. Μέχρι τώρα η αξιοπιστία είναι αξιοσημείωτη και η απόδοσή του πολύ σταθερή", σημειώνει από την πλευρά του ο Hanninen.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ