MOTORSPORTS

Βαθμοί για τον Δημήτρη Καρακώστα στην πίστα Aragon

Βαθμοί για τον Δημήτρη Καρακώστα στην πίστα Aragon

Με το δεξί ξεκίνησε η φετινή προσπάθεια του 16χρονου Δημήτρη και του 18χρονου Νίκου Καρακώστα στο European Junior Cup του World Superbike.

Ο Δημήτρης ξεκίνησε από την 16η θέση και έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για την 12η, τερματίζοντας τελικά 13ος (στους 33), ένα μόλις δέκατο μετά και κερδίζοντας τρεις βαθμούς. Ο Νίκος ξεκίνησε και τερμάτισε στην 24η θέση, ενώ τους περισσότερους γύρους βρισκόταν στην 22η.

Ο δυνατός αέρας στα πρώτα δοκιμαστικά ήταν και ο λόγος που πολλοί έμπειροι αναβάτες μεγαλύτερων κατηγοριών είχαν πτώσεις. Ο Δημήτρης έκανε τον 13ο χρόνο, έχοντας την 3η μεγαλύτερη τελική και βελτιώνοντας τον περσινό χρόνο των ελεύθερων κατά 11,5 δευτερόλεπτα!

Τα δύο αδέρφια συζήτησαν μεταξύ τους τακτικές της πίστας, συμβουλεύτηκαν τον Jeremy McWilliams και μίλησαν με το γκρουπ Andreani για το στήσιμο των μοτοσυκλετών τους.

Στα χρονομετρημένα, ο Δημήτρης βελτίωσε το χρόνο του μισό δευτερόλεπτο, κατάφερε την υψηλότερη τελική στα 225χλμ και κατατάχθηκε 16ος στην εκκίνηση.

Ο Νίκος κατέβασε άλλο ένα δευτερόλεπτο το χρόνο του και κατατάχθηκε 24ος στην εκκίνηση. H Aragon είναι μια δύσκολη τεχνικά πίστα με απότομα χασίματα.

Ο συναγωνισμός ήταν έντονος αλλά η βελτίωση του Δημήτρη και του Νίκου σε σχέση με την περσινή χρονιά ήταν αλματώδης.

Ειδικά ο Δημήτρης κατάφερε και υπερίσχυσε έμπειρων αναβατών που γνώριζαν καλά την πίστα και μάλιστα είχαν κάνει δοκιμές εκεί 2 εβδομάδες πριν τον αγώνα.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον δεύτερο αγώνα το τριήμερο 15-17 Απριλίου στο Assen (Ολλανδία).

Βαθμοί για τον Δημήτρη Καρακώστα στην πίστα Aragon

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Ακρόπολις 2016: Επιστροφή σε κλασικές ειδικές της Λαμίας

O χρόνος μετρά αντίστροφα για το Μπαχρέιν

Toni Bou, o "Βασιλιάς του Παγκόσμιου Trial" (ΓΡΑΦΗΜΑ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ