MOTORSPORTS

Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα NASCAR

DAYTONA BEACH, FL - JULY 06:  Austin Dillon, driver of the #3 Bass Pro Shops Chevrolet, is involved in an on-track incident following the checkered flag during the NASCAR Sprint Cup Series Coke Zero 400 Powered by Coca-Cola at Daytona International Speedway on July 6, 2015 in Daytona Beach, Florida.  (Photo by Patrick Smith/Getty Images)
DAYTONA BEACH, FL - JULY 06: Austin Dillon, driver of the #3 Bass Pro Shops Chevrolet, is involved in an on-track incident following the checkered flag during the NASCAR Sprint Cup Series Coke Zero 400 Powered by Coca-Cola at Daytona International Speedway on July 6, 2015 in Daytona Beach, Florida. (Photo by Patrick Smith/Getty Images) GETTY IMAGES

Σοκάρουν οι εικόνες από το τρομακτικό ατύχημα που συνέβη λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα Coke Zero 400 στην πίστα της Daytona για το Πρωτάθλημα NASCAR. (VIDEO)

Ένας αγώνας επεισοδιακός που διεξήχθη υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και που διεκόπη ουκ ολίγες φορές λόγω ατυχημάτων, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video που σας παραθέτουμε.

Το πιο σοβαρό συνέβη στον τελευταίο γύρο, λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό όταν το αυτοκίνητο του Denny Hamlin, που χτυπήθηκε από πίσω, γλίστρησε με το πλάι βγαίνοντας στο γρασίδι και προκαλώντας το απόλυτο χάος.

Από την καραμπόλα, το αγωνιστικό του Austin Dillon που τη στιγμή της σύγκρουσης κινούταν με ταχύτητα που άγγιζε τα 315km/h, εκτοξεύτηκε στον αέρα χτυπώντας πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα που χωρίζουν την πίστα από τις εξέδρες των θεατών. Πέφτοντας στο έδαφος, το κουφάρι χτυπήθηκε από το ανεξέλεγκτο όχημα του Brad Keselowski.

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ως εκ θαύματος όμως ο οδηγός απεγκλωβίστηκε χωρίς να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Δείτε σε βίντεο όλα όσα έγιναν στον αγώνα.

Το ότι βγήκε ζωντανός από ένα τόσο σοβαρό ατύχημα αποτελεί θαύμα. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του έξι φορές Πρωταθλητή, Jimmie Johnson: «Είμαι σοκαρισμένος που ο Austin Dillon ζει. Είδα το ατύχημα από τον καθρέπτη μου και πραγματικά ο νους μου πήγε αμέσως στο χειρότερο. Χαίρομαι που γλίτωσε τα χειρότερα».

Από τα ιπτάμενα συντρίμμια του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν ελαφρά και πέντε θεατές με τον ένα να μεταφέρεται σε κοντινό νοσοκομείο εκτός κινδύνου σε σταθερή κατάσταση και τους άλλους τέσσερις να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο της πίστας στις εξέδρες.

Για την ιστορία, νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Dale Earnhardt Jr.

Διαβάστε ακόμα στο Caranddriver.

Ιστορικές στιγμές για το Pikes Peak (VIDEO)

Rallycross 2015: Επεισοδιακός τερματισμός στη Σουηδία (VIDEO)

Αποστολή στο Λονδίνο: Ο Piquet Jr. έγραψε ιστορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ