MOTORSPORTS

Το νέο Ford GT δεν θα πάει για... τουρισμό στο Le Mans!

Το νέο Ford GT δεν θα πάει για... τουρισμό στο Le Mans!
6/2015

Η Ford ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη επιστροφή της στις 24 ώρες του Le Mans, όπου στο παρελθόν έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες (VIDEOS).

Το 2ήμερο 18 - 19 Ιουνίου του 2016 διεξάγεται η 84η έκδοση του κορυφαίου αγώνα αντοχής, με τη Ford, η οποία συμπληρώνει 50 χρόνια από το θριαμβευτικό 1-2-3 των GT40 στον αγώνα του '66, να επιστρέφει δριμύτερη και αποφασισμένη να κατακτήσει και πάλι την κορυφή στην κατηγορία LM GTE Pro. Εκείνη την εποχή τα GT ήταν αχτύπητα, γεγονός που αποδεικνύεται άλλωστε από τις τρεις νίκες που ακολούθησαν το '67, το '68 και το '69.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Η αγωνιστική έκδοση του νέου GT βρίσκεται σε εντατικό πρόγραμμα δοκιμών, ώστε να είναι πανέτοιμη όταν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις. Το αγωνιστικό ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Γενάρη στον 24ωρο αγώνα της Daytona, ενώ μέχρι τα τέλη του 2016 θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις της "συμβατικής" έκδοσης.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει καταστρώσει το εργοστάσιο είναι για παράλληλη εμπλοκή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA και στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα TUDOR United SportsCar, με δύο ομάδες και συνολικά τέσσερα GT που θα προετοιμάζουν η Chip Ganassi Racing και η Felix Sabates (CGRFS).

Το νέο GT κινεί ο θηριώδης EcoBoost V6 twin-turbo των 3,5 λίτρων -ο ισχυρότερος όλων των εποχών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία-, που αποδίδει περισσότερους από 600 ίππους και βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο του δίθυρου coupe.

« Αγωνιζόμαστε πάντα για τη νίκη, τελεία! Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολους 'παίκτες' και γνωρίζετε ότι η ιστορία λέει πως χρειάζονται κάποια χρόνια. Το γνωρίζουμε καλά αυτό. Εμείς, όμως, δεν βλέπουμε την πρώτη χρονιά ως ευκαιρία για να μάθουμε και να συλλέξουμε εμπειρίες», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Executive Chairman της Ford, William Clay Ford Jr. κατά την ανακοίνωση της επιστροφής της εταιρείας στους αγώνες αντοχής.

Στα videos μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τις δοκιμές του Ford GT στην πίστα του Sebring και της Daytona, δηλώσεις των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το project, αλλά και το τρέιλερ με το οποίο η εταιρεία μας προετοιμάζει για την επιστροφή της στο Le Mans...

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

VIDEOS: H πρώτη Lamborghini drift car!

VIDEOS: Το νέο Ford GT δεν θα πάει για... τουρισμό στο Le Mans!

VIDEO: Οι Πρωταθλητές "γκαζώνουν" με Renault!





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ