MOTORSPORTS

Τίμησαν τη μνήμη του Justin Wilson

Τίμησαν τη μνήμη του Justin Wilson

Οι αντίπαλοι του Justin Wilson διέσχισαν με τα μονοθέσια τους τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ στο Σαν Φρανσίσκο. Το μονοθέσιο με το No25 θα κάνει τον τελευταίο αγώνα την Κυριακή (video).

Μια εβδομάδα μετά το θάνατο του πρώην οδηγού της Formula 1, Justin Wilson σε αγώνα Indycars, οι αντίπαλοι του τίμησαν τη μνήμη του. Διέσχισαν με τα μονοθέσια τους τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Μάρκο Αντρέτι, εγγονός του Μάριο και γιος του ιδιοκτήτη της Andretti Autosport, οδήγησε το μονοθέσιο του Wilson με τον αριθμό Νο25. Όπως ανακοίνωσε ο Μάικλ Αντρέτι, ο ιδιοκτήτης της ομάδας και πρώην οδηγός της Formula 1, το μονοθέσιο του Wilson θα τρέξει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Σονόμα την Κυριακή. Ο παλαίμαχος οδηγός και στενός φίλος του Wilson, Oriol Servia θα επιφορτιστεί με τη δύσκολη αποστολή.

Ο Wilson άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα, μια μέρα αφότου χτυπήθηκε στο κεφάλι από κομμάτι μονοθεσίου άλλου οδηγού στα βουνά Πόκονο. Ο Σέιτζ Κάραμ, ο οδηγός του μονοθεσίου που διαλύθηκε, τόνισε πως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και περιμένει να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να εκφράσει τα συλληπητήρια του προς τη χήρα του Wilson, η οποία αποσύρθηκε στο σπίτι τους στο Κολοράντο με τα δύο μικρά κορίτσια τους.

Παρών στο νοσοκομείο όπου κατέληξε ο Wilson, ήταν ο αδερφός του Stefan Wilson. Οδηγός αγώνων και ο ίδιος ανακοίνωσε πως μετά από επιθυμία της οικογένειας θα έκανε πράξη την επιθυμία του Justin, τα όργανα του διατέθηκαν και ήδη έξι ασθενείς θα συνεχίσουν τη ζωή τους δίχως προβλήματα χάρη στη... ζωή που τους έδωσε ο Justin Wilson.

Ο 37χρονος οδηγός από το Σέφιλντ αγωνίστηκε στη Minardi και στη Jaguar κατά τη διάρκεια της σύντομης καριέρας του στη Formula 1. Ο ψηλότερος οδηγός στην ιστορία του πρωταθλήματος, πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αγωνιστεί και να συγκεντρώσει χρήματα για να επιστρέψει στη Formula 1. Δεν τα κατάφερε ποτέ.

Οι οδηγοί της Formula 1, ειδικά ο Jenson Button με τον οποίο γνωρίζονταν από παιδιά, συγκλονίστηκαν από το χαμό του. Μόλις 37 μέρες αφότου ο Jules Bianchi υπέκυψε τελικα στα τραύματα που υπέστη στο ιαπωνικό Grand Prix στη Σουζούκα πέρυσι το χειμώνα.

Είναι ο δεύτερος θάνατος στα Indycars σε τέσσερα χρόνια μετά το χαμό του Βρετανού πρωταθλητή Dan Wheldon στο Λας Βέγκας επίσης μετά από εγκεφαλικό τραύμα που υπέστη. Τους επόμενους μήνες θα γίνουν δοκιμές για τα κλειστά κόκπιτ στα μονοθέσια.

Οι οδηγοί των Indycars τιμούν τον Wilson:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ