MOTORSPORTS

Θρίαμβος της Porsche στο Le Mans

LE MANS, FRANCE - JUNE 14:  Porche Team Nico Hulkenberg, Earl Bamber and Nick Tandy celebrate winning the Le Mans 24 Hour race at the Circuit de la Sarthe on June 14, 2015 in Le Mans, France.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
LE MANS, FRANCE - JUNE 14: Porche Team Nico Hulkenberg, Earl Bamber and Nick Tandy celebrate winning the Le Mans 24 Hour race at the Circuit de la Sarthe on June 14, 2015 in Le Mans, France. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Porsche επέστρεψε στις νίκες στο Le Mans και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, κάνοντας το 1-2 και βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί της Audi (είχε πέντε συνεχόμενες νίκες).

Η νίκη πήγε στην 919 Hybrid #19 με οδηγούς τους Nico Hulkenberg (ο πιλότος της Force India μάλιστα ήταν αυτός που βρισκόταν στο κόκπιτ στον τερματισμό) /Νick Tandy/Earl Bamber που στη διάρκεια των 24 ωρών πραγματοποίησαν συνολικά 395 γύρους.

Σημειώστε ότι για τα 2/3 του πληρώματος -τον Hulkenberg και τον Bamber- αυτή ήταν η παρθενική συμμετοχή τους στις 24 ώρες του Le Mans. Πιο έμπειρος ο Tandy που είχε κάνει δύο αγώνες με την Porsche στο Le Mans, σε μικρότερη κατηγορία όμως (GTE Pro).

Δεύτερη, ένα γύρο πίσω, τερμάτισε η 919 Hybrid #17 με τους Timo Bernhard/Mark Webber/Brendon Ηartley στο τιμόνι. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι νικητές του περσινού αγώνα Marcel Fassler/Andre Lotterer/Benoit Treluyer με το Audi R19 e-tron Quattro που τερμάτισαν 2 γύρους πίσω.

Αυτή είναι η 17η νίκη της Porsche στην κορυφαία κατηγορία του Le Mans και η πρώτη έπειτα από 17 χρόνια (1998). Απογοήτευσαν οι Ιαπωνικές συμμετοχές, με το πρώτο Toyota TS 040 Hybrid #2 να τερματίζει στην 6η θέση 8 γύρους πίσω από τους νικητές.

Όσον αφορά στη Nissan που επέστρεψε στον αγώνα με το γεμάτο καινοτομίες GT-R LM NISMO, ο αγώνας είχε εφιαλτική εξέλιξη με μόλις ένα (#22) από τα τρία πρωτότυπα να καταφέρνει να φτάσει μέχρι τον τερματισμό, κλείνοντας τον αγώνα 153 γύρους πίσω από τον νικητή. Τα άλλα δύο εγκατέλειψαν, το #21 από ζημιά στην ανάρτηση και το #23 από πρόβλημα στο κιβώτιο.

Στην LMP2 επικράτησε το Oreca 05 - Nissan της KCMG με πλήρωμα τους Nicolas Lapierre/Richard Bradley/Matt Howson, οι οποίοι κατέλαβαν την 9η θέση στην τελική κατάταξη του αγώνα. Νικητές στην GTE Pro αναδείχθηκαν οι Oliver Gavin/Tommy Milner/Jordan Taylor με Chevrolet Corvette C7R, ενώ στην GTE Am η νίκη πήγε στην Ferrari 458 Italia των Victor Shaytar/Andrea Bertolini/Aleksey Basov.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στη δεύτερη θέση της κατηγορίας τερμάτισε η ομάδα Dempsey - Proton Racing του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού Patrick Dempsey (ο Dr. Derek Shepherd του Grey's Anatomy), με Porsche 911 RSR και πλήρωμα που απαρτιζόταν από τον ίδιο τον Dempsey, τον Patrick Long και τον Marco Seefried.

Διαβάστε ακόμα στο Caranddriver

Θρίαμβος της Porsche στο Le Mans

FIRST DRIVE: Renault Kadjar 2015

Mitsubishi L200: Πέμπτη σειρά, νέα γενιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ