MOTORSPORTS

Συγκλονιστική νίκη του Πίππου και της Ducati στα Μέγαρα

Συγκλονιστική νίκη του Πίππου και της Ducati στα Μέγαρα
IGF PRODUCTIONS

Η KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM συμμετείχε στον 6ο και τελευταίο Αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. O 3 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας, Λευτέρης Πίππος, αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία Superstock με την Ducati Panigale 1199S.

Η KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM συμμετείχε στον 6ο και τελευταίο Αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας (ΠΠΤ) Μοτοσυκλετών του 2015, που έγινε στην πίστα των Μεγάρων, όπως πάντα με προσεκτική προετοιμασία και επιβλητική παρουσία στο paddock.

O 3 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας, Λευτέρης Πίππος, αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία Superstock με την Ducati Panigale 1199S, που είχε ρυθμιστεί τέλεια υπό την επίβλεψη του Service Manager της Ducati Μάκη Παπαδόπουλου.

Τίποτε όμως δεν προμήνυε τη μάχη που θα ακολουθούσε για 28 γύρους, με τους πολλούς θεατές να μένουν καθηλωμένοι μέχρι και την τελευταία στροφή! Η έκτακτη συμμετοχή του Αγώνα, ο Πρωταθλητής Βουλγαρίας Martin Choy – με σημαντική διεθνή αγωνιστική εμπειρία – πήρε αρχικά την πρωτοπορία του Αγώνα, με τον Λευτέρη Πίππο και τον Χάρη Παρασκευόπουλο, να ακολουθούν κοντά του.

Οι μονομαχίες άρχισαν νωρίς με τον Πίππο και τη δυνατή Ducati Panigale να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους και να περνούν μπροστά. Ο Choy απάντησε ξαναπέρνοντας την πρωτοπορία, ενώ λίγο αργότερα ήρθε η σειρά του φετινού Πρωταθλητή Παρασκευόπουλου να οδηγήσει την κούρσα. Τα συνεχή αλληλοπροσπεράσματα των τριών πρώτων ξεσήκωσαν τους θεατές.

Ο Πίππος φάνηκε δυνατός, αλλά 6 γύρους πριν το τέλος ένα στιγμιαίο λάθος με το κιβώτιο ταχυτήτων του στοίχισε 2 δευτερόλεπτα και δύο θέσεις μένοντας 3ος. Οι 5 τελευταίοι γύροι ήταν συγκλονιστικοί, με τον Πίππο να ανακάμπτει και λίγο πριν το ξεκίνημα του τελευταίου γύρου να περνά στην πρώτη θέση, με ένα θαρραλέο προσπέρασμα επί του Choy!

Μάλιστα στον τελευταίο γύρο σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του σε όλο τον Αγώνα, παίρνοντας πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού. Οι θεατές και όλοι οι συντελεστές των ομάδων καταχειροκρότησαν τη νίκη αυτή, που πήρε και Εθνικό χαρακτήρα στη μάχη με τον φιλοξενούμενο Πρωταθλητή. Ο Λευτέρης Πίππος και η KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM κατέκτησαν έτσι τη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος 2015!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΠΟΣ - 1ος, Ταχύτερος Γύρος 58.840

« Ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου, από την αρχή μέχρι το τέλος τα έδωσα όλα! Η ομάδα ετοίμασε άψογα την Ducati Panigale και είχαμε σταθερή απόδοση μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Η μάχη με τον Choy και τον Παρασκευόπουλο ήταν πολύ δυνατή και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα έναν τέτοιο ωραίο αγώνα και για τους θεατές που απόλαυσαν θέαμα. Θέλω να ευχαριστήσω την KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM που με εμπιστεύτηκε και εφέτος και όλους τους χορηγούς της ομάδας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗΣ - Τeam Manager

« Παρακολουθήσαμε έναν από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων χρόνων και σίγουρα τον καλύτερο της εφετινής χρονιάς. Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές που μας προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου, τον Χάρη Παρασκευόπουλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον Martin Choy που μας τίμησε με την παρουσία του. Για την KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM είναι πολύ ωραίο το ότι ο οδηγός μας Λευτέρης Πίππος κέρδισε αυτόν τον απίθανο Αγώνα και ότι τελικά πήραμε την 2η θέση στο Πρωτάθλημα, σε μια χρονιά που αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς που υποστηρίζουν την προσπάθεια μας και ιδιαίτερα την ΕΚΟ που είναι κοντά μας τα τρία τελευταία χρόνια».

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Ο "προβοκάτορας" Marquez και το λάθος του Rossi

Θα ξεκινήσει τελευταίος στη Valencia o Rossi

GP Μαλαισίας - RACE: Θρίαμβος Pedrosa, έχασε την ψυχραιμία του ο Rossi (VIDEOS)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ