MOTORSPORTS

Σοβαρό ατύχημα ο Stoner στη Suzuka

Σοβαρό ατύχημα ο Stoner στη Suzuka

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP, Casey Stoner τραυματίστηκε σοβαρά στον πρώτο του αγώνα μετά το 2012, στον 8ωρο αγώνα της Suzuka.

Πρωταγωνιστής σε ένα πολύ άσχημο ατύχημα ήταν ο Casey Stoner κατά τη διάρκεια του 8ωρου αγώνα της Suzuka, την Κυριακή 26/7. Πριν συμπληρωθούν δυο ώρες αγώνα, ο Αυστραλός που μόλις είχε περάσει επικεφαλής, έχασε τον έλεγχο της Honda CBR1000RR και έπεσε άσχημα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα δεξιάς ωμοπλάτης και να σπάσει την αριστερή του κνήμη!

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, "αιτία του κακού" ήταν η γκαζιέρα της μοτοσυκλέτας η οποία κόλλησε με αποτέλεσμα ο 29χρονος Αυστραλός να χάσει τον έλεγχο, να βγει στα χώματα και να έχει άσχημη πτώση, φέρνοντας αρκετές τούμπες.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των MotoGP ήταν μέλος της ομάδας MuSASHi RT HARC-PRO η οποία κυνηγούσε φέτος την τρίτη της συνεχόμενη νίκη στον θρυλικό αγώνα αντοχής. Μαζί του οδηγούσαν ο Takumi Takahashi και ο Michael van der Mark.

Για τον Αυστραλό αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή σε επίσημο αγώνα μοτοσυκλετών μετά την αποχώρησή του από τα MotoGP στα τέλη του 2012. Με τη μοτοσυκλέτα να έχει διαλυθεί και τον Stoner νοκ άουτ, η ομάδα αποσύρθηκε από τον αγώνα.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

8 ώρες της Suzuka: Ο μεγαλύτερος αγώνας στην Ιαπωνία

Στο Assen με τη Motul

Videos από το Sachsenring

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ