MOTORSPORTS

SBK Phillip Island: Στις έξι το πρωί με 300 km/h! (VIDEO)

SBK Phillip Island: Στις έξι το πρωί με 300 km/h! (VIDEO)
GRAEME BROWN/GEEBEE IMAGES

Πρεμιέρα για το Παγκόσμιο Superbike στην Αυστραλία. Ο Jonathan Rea με την Kawasaki ZX-10R ξεκίνησε από εκεί που άφησε το περσινό Πρωτάθλημα: από το πιο ψηλό σκαλί του βάθρου έπειτα από συγκλονιστική μάχη.

Πολλές οι αλλαγές φέτος στα SBK. Νέο φορμάτ αγώνων, νέες ομάδες και αναβάτες, νέος κύριος χορηγός με τη Motul. Τα σκέλη παρέμειναν δύο, αλλά πλέον θα γίνεται το πρώτο το Σάββατο και την Κυριακή το δεύτερο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ, ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Λίγο πριν την έναρξη του πρώτου θα διεξάγεται η διαδικασία της superpole, όπου θα συμμετέχουν οι δέκα πιο γρήγοροι αναβάτες των ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τις περίσσειες θέσεις μέσω κατατακτήριων δοκιμών. Οι ομάδες φέτος αυξήθηκαν. Οι εργοστασιακές είναι πέντε (Kawasaki, Ducati, Honda, Yamaha, MV Agusta), ενώ η BMW και η Aprilia συμμετέχουν με ιδιωτικές ομάδες.

Α' ΣΚΕΛΟΣ

Να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου έξι η ώρα το πρωί είναι βάρβαρο πράγμα. Όμως άξιζε τον κόπο για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για τα SBK.

Ο Tom Sykes με την Kawasaki ZX-10R που είχε τη superpole ξεκινάει καλύτερα. Από κοντά και ο ομόσταυλός του και περσινός Πρωταθλητής Jonathan Rea. Πίσω τους ο κακός χαμός. Τα δύο Ducati Panigale με τους Davies και Guigliano, το Honda του vd Mark και λίγο πιο πίσω η επανεμφανιζόμενη ομάδα της Yamaha με τον Πρωταθλητή του 2014 Sylvain Guintoli και τον Alex Lowes και ο πρώην πρωταθλητής MotoGP, Nicky Hayden με το δεύτερο CBR.

O Sykes ήταν πρώτος μέχρι τα μέσα του αγώνα. Κολλητά πίσω του ο εκνευριστικά χαλαρός πάνω στη μοτοσυκλέτα Jonathan Rea. Τα Ducati είχαν βρει τον μπελά τους με τον vd Mark που με άκρως επιθετική οδήγηση και πολλές φορές διαφορετικές αγωνιστικές γραμμές πέρναγε από όπου μπορούσε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Sykes αποσυντονίστηκε όταν τον πέρασε ο Rea και έχασε τέσσερις ακόμα θέσεις προτού συνέλθει και τελικά τερματίσει πέμπτος, έχοντας πίσω του τον Guintoli στην πρώτη του συμμετοχή με το Yamaha R1, τον Leon Camier με την MV Agusta F4 και τον Jordi Torres με BMW S1000RR.

Έξι κατασκευαστές στις πρώτες οχτώ θέσεις του βάθρου- αυτό θα πει ανταγωνισμός. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν τελικά οι Nicky Hayden και Joshua Brookes με BMW.

Πίσω από τον Rea ο van der Mark και τα δύο Ducati άλλαζαν συνεχώς θέσεις. Τελικά δύο γύρους πριν το τέλος ο Giugliano συμβιβάστηκε με την τέταρτη και ο απίστευτος Ολλανδός με την τρίτη, αφήνοντας τους δύο Βρετανούς (Rea-Davies) να δώσουν την ύστατη μάχη.

Η Panigale βρέθηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπροστά από την Kawasaki λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Όμως ο Rea επανέφερε στην... τάξη τον συμπατριώτη του και κατέκτησε την 30η νίκη του την οποία πανηγύρισε με τον κόσμο στις κερκίδες του Phillip Island.

Το δεύτερο σκέλος θα διεξαχθεί την Κυριακή 28/2 στις έξι το πρωί με απευθείας μετάδοση από τα κανάλια Eurosport.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ!

"ΠΑΤΗΣΕ" ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΣ APRILIA

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ MOTUL WORLDSBK 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ