MOTORSPORTS

SBK Kατάρ: Όλοι ικανοποιημένοι

SBK Kατάρ: Όλοι ικανοποιημένοι

Kawasaki και Jonathan Rea πήραν τους τίτλους, ο Chaz Davies με Ducati κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και η Aprilia έκανε το "2 στα 2" σε δύο συναρπαστικά σκέλη όπου οι νίκες κρίθηκαν πάνω στο νήμα.

Το πρώτο σκέλος στον τελευταίο αγώνα της σεζόν και ταυτόχρονα την πρώτη νίκη στην καριέρα του στο Παγκόσμιο SBK κέρδισε ο Jordi Τorres με Aprilia. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Πρωταθλητής Jonathan Rea και ο Tom Sykes, αμφότεροι με Kawasaki.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

Ο Sykes ήταν αυτός που «οδήγησε» τον αγώνα από την αρχή, πριν τον προσπεράσουν οι Rea και Torres. Ο Ισπανός στα μέσα του αγώνα με μία εκπληκτική κίνηση από εξωτερική στην πρώτη στροφή της πίστας προσπέρασε τον Πρωταθλητή και σημείωσε την τρίτη σερί νίκη της ιταλικής ομάδας στην πίστα του Κατάρ από πέρυσι που ο αγώνας επέστρεψε στο καλεντάρι του θεσμού. Ο Rea «κυνήγησε», αλλά τελικά αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Αυτή ήταν η 65η φορά που ο Βρετανός ανεβαίνει στο βάθρο.

Τρίτος είδε την καρό σημαία ο Tom Sykes σε έναν μοναχικό αγώνα. Ο Chaz Davies με Ducati, ο Michael van der Mark με Honda και ο Leon Haslam με Aprilia συμπλήρωσαν την εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α' ΣΚΕΛΟΥΣ

Β' ΣΚΕΛΟΣ

Όπως άρχισε το Πρωτάθλημα, έτσι και το τελείωσε ο Leon Haslam πάνω στην Aprilia RSV4. O Βρετανός είδε πρώτος την καρό σημαία, όπως είχε γίνει και στο Phillip Island. Στον πρώτο αγώνα πήρε τη δεύτερη νίκη φετινή του νίκη και η ιταλική εταιρεία έκανε το "τέσσερα στα τέσσερα" στο Κατάρ.

Το Β' σκέλος ήταν συναρπαστικό. Η μάχη ανάμεσα στους Haslam, Davies και Sykes κράτησε και στους 17 γύρους του αγώνα. Τελικά ο Davies, που έκανε λάθος στην τελευταία στροφή χαρίζοντας στον Haslam τη νίκη, εκτός από τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατετάγη δεύτερος και στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος μπροστά από τον Sykes και πίσω από τον Jonathan Rea.

O φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ βαθμών σε μία σεζόν που κατέχει ο Colin Edwards μόλις για πέντε βαθμούς λόγω εγκατάλειψης στην αρχή του αγώνα εξαιτίας μηχανικού προβλήματος.

Ο νικητής του Α' σκέλους Jordi Torres συμμετείχε και αυτός στη μάχη για μια θέση στο βάθρο, όμως δύο γύρους πριν το τέλος είχε πτώση και εγκατέλειψε. Την εξάδα έκλεισαν οι Michael van der Mark και Sylvain Guintoli Honda και ο Leandro Mercato με Ducati.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β' ΣΚΕΛΟΥΣ

Το φετινό Πρωτάθλημα τελείωσε με αναμφισβήτητους πρωταγωνιστές τον Jonathan Rea και την Kawasaki ZX-10R που κατέκτησαν τους τίτλους αναβατών και κατασκευαστών.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Έρχονται πρόστιμα 400 ευρώ σε όσους δεν περάσουν ΚΤΕΟ! (VIDEO)

Yamaha: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό και... αυτοκίνητο!

Αλλάζουν από φέτος τα τέλη κυκλοφορίας, έρχεται ειδικό τέλος δακτυλίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ