MOTORSPORTS

SBK Imola: Επιμένει και κερδίζει!

SBK Imola: Επιμένει και κερδίζει!
ZAC SRL

Όπως όλα δείχνουν, ο Chaz Davies και η Ducati θα το παλέψουν ως το τέλος. Ο Βρετανός αμφισβήτησε για ακόμη μια φορά την κυριαρχία των Kawasaki.

Οι αλλαγές που εφαρμόστηκαν στην Panigale R μετά τον αγώνα στην πίστα Aragon απέδωσαν αμέσως. Τα εργοστασιακά Ducati των Davies και Giugliano ξεκίνησαν από τις δύο πρώτες θέσεις του grid.

KEIMENO: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ, ΦΩΤΟ: DUCATI CORSE, KAWASAKI RACING

Δίπλα τους ο εν ενεργεία Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Rea με το Kawasaki ZX-10R, o ο οποίος έχει κερδίσει ως τώρα πέντε από τα δέκα σκέλη του φετινού Πρωταθλήματος.

Α' ΣΚΕΛΟΣ

Η εκκίνηση για τον Davies ήταν πολύ καλή και ο μόνος που έδειξε ικανός να κρατηθεί κοντά του ήταν ο Jonathan Rea. Όλα αυτά όμως μέχρι δέκα γύρους πριν το τέλος.

Τότε ο αναβάτης της Kawasaki με ένα του λάθος επέτρεψε στον Davies να απομακρυνθεί, ενώ ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στον team mate του Tom Sykes να τον πλησιάσει. Έτσι μία ακόμη ενδοοικογενειακή μάχη εξελίχθηκε στην Imola με τελικό νικητή τον πάντα ψύχραιμο Rea που έστειλε τον Sykes στην τελευταία θέση του βάθρου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ου ΣΚΕΛΟΥΣ

Τέταρτος ήταν ο αναβάτης της Althea BMW, Jordi Torres, που πέρυσι είχε ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο στην καριέρα του στα SBK στη συγκεκριμένη πίστα. Πίσω του ο Leon Davide Guigliano με το δεύτερο εργοστασιακό Ducati, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Leon Camier με MV Agusta.

Ο Mikael Van Der Mark με τη Honda CBR 1000RR ήταν έβδομος, αφού επικράτησε την τελευταία στιγμή του Luigi Savadori με Aprilia. Ένατος ήταν ο «πρωτάρης» στην Imola, Nicky Hayden με Honda, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Xavi Fores με Ducati.

Β' ΣΚΕΛΟΣ

Την τέταρτη φετινή του νίκη σε δέκα σκέλη πέτυχε ο Davies στο Β’ σκέλος και ταυτόχρονα μείωσε ακόμη περισσότερο τη βαθμολογική διαφορά από τον πρωτοπόρο Rea που τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον Tom Sykes.

O Davies δεν απειλήθηκε, αποσπάστηκε γρήγορα από τις δύο Kawasaki και αναδείχθηκε κυρίαρχος στην Ιmola. Για μια ακόμη φορά Rea και Sykes μονομάχησαν μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας με νικητή ξανά τον πρώτο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ου ΣΚΕΛΟΥΣ

Τέταρτος ήταν ο Davide Giugliano και πέμπτος στην καλύτερη εμφάνιση της MV Agusta, ο Leon Camier.

Έκτος ανέβηκε ο Alex Lowes με τη Yamaha R1 και έβδομος ο Jordi Torres με BMW. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hayden και vd Mark με Honda και ο Fores.

Επόμενος αγώνας στις 14 και 15 Μαΐου στην πίστα Sepang της Μαλαισίας. Όλους τους αγώνες του Motul World SBK μπορείτε να παρακολουθείτε από τα κανάλια Eurosport.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ Car and Driver

Έτοιμοι για μια συγκλονιστική σεζόν Motul WorldSBK 2016
Σε τροχιά Ακρόπολις: Οι πρώτες δοκιμές στην Οίτη
Ποιος πραγματικά είναι ο Valentino Rossi; (VIDEO)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ