MOTORSPORTS

Οι Δημήτρης και Νίκος Καρακώστας στο EJC / WSBK

Οι Δημήτρης και Νίκος Καρακώστας στο EJC / WSBK
Οι Δημήτρης και Νίκος Καρακώστας

Νέα προσπάθεια ξεκινούν οι Δημήτρης και Νίκος Καρακώστας, που θα ολοκληρωθεί με 8 αγώνες σε ευρωπαϊκές πίστες. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Ο 16χρονος Δημήτρης Καρακώστας και ο 18χρονος Νίκος Καρακώστας θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων ( European Junior Cup ) που γίνεται παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωταθλήματος Superbike, ακλουθώντας το στις Ευρωπαϊκές πίστες.

Στο European Junior Cup 2016 θα αγωνιστούν 30 αναβάτες από 15 χώρες από 5 ηπείρους. Απευθύνεται σε νέους 14-21 ετών και σε νέες 14-24 ετών. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό με πολλούς συμμετέχοντες να αγωνίζονται σε αυτόν τον θεσμό για δεύτερη μέχρι και τέταρτη φορά.

ΦΩΤΟ: IGF PRODUCTIONS, ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η επιτυχημένη προσπάθεια των δύο παιδιών στο European Junior Cup 2015 κατάφερε να προσθέσει χιλιόμετρα στην αγωνιστική τους καριέρα.

Αντιμετώπισαν για πρώτη φορά πίστες παγκοσμίου και κέρδισαν πολύτιμη εμπειρία με την θέληση τους και την επιμονή τους. Στην φετινή χρονιά θα βρεθούν σε 8 πίστες σε 6 χώρες οδηγώντας πάλι μια Honda CBR 650 F. Οι 6 πίστες θα τους είναι γνώριμες αφού αγωνίστηκαν και πέρσι εκεί αλλά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και δύο καινούριες.

Το ταξίδι ξεκινάει τη Δευτέρα 28 Μαρτίου με ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Calafat της Ισπανίας και θα συνεχιστεί με αγώνες σε Aragon, Assen, Donington, Misano, Monza, Lausitzring, Magny Cours, και Jerez!

Με πείσμα, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, ο Νίκος και ο Δημήτρης θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για μια δυνατή, αξιοπρεπή και ανταγωνιστική Ελληνική παρουσία στα paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike.

Μηχανικός και πάλι θα είναι ο Γιώργος Καρακώστας αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο της προετοιμασίας δύο μοτοσικλετών συγχρόνως αλλά και των δύο οδηγών.

Δημήτρης Καρακώστας: “ Περιμένω με ανυπομονησία τον πρώτο αγώνα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία. Είμαστε προετοιμασμένοι αλλά θα δουλέψουμε πολύ για να βελτιωθούμε περισσότερο”.

Νίκος Καρακώστας: “ Γνωρίζοντας τις πίστες, τους ανθρώπους, και το περιβάλλον το αποτέλεσμα φέτος θα είναι σαφώς καλύτερο. Θα ικανοποιήσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους ανθρώπους που μας βοηθάνε”.

Η Ελληνική σημαία θα τους συντροφεύει και η θετική σας ενέργεια θα τους δίνει δύναμη. Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά και χωρίς χρέωση από το επίσημο κανάλι του European Junior Cup.

Θα ενημερώνεστε για την πορεία τους, τις ώρες μετάδοσης, και τα αποτελέσματα από τις σελίδες τους στο Facebook.

https://www.facebook.com/Dimitris-Karakostas-299747140236001/

https://www.facebook.com/Nikos-Karakostas-714920658623303/?fref=ts

Η Moto Monkey δημιούργησε το παρακάτω προωθητικό βίντεο για την συμμετοχή των δύο παιδιών.

Χορηγοί της Ελληνικής Συμμετοχής στο European Junior Cup / WSBK 2016:

HONDA ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΕΒΜΕ
TZORTZOPOULOS SHOEI IXS SIDI
ΜΟΤΟ ΜΟΝΚΕΥ
CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL GREECE
PIRELLI
CASTROL GREECE
PERISTERAS

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΜΑΖΩΝ ΦΙΛΠA

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ!

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2016: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ