MOTORSPORTS

Ο Sir Chris Hoy στο Le Mans!

LONDON, ENGLAND - MARCH 31:  Sir Chris Hoy poses during a press conference to announce the Algarve Pro Racing Nissan LMP2 driver line-up for Le Mans at the Nissan Innovation Station in the O2 Arena on March 31, 2016 in London, England.  (Photo by Ian Walton/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - MARCH 31: Sir Chris Hoy poses during a press conference to announce the Algarve Pro Racing Nissan LMP2 driver line-up for Le Mans at the Nissan Innovation Station in the O2 Arena on March 31, 2016 in London, England. (Photo by Ian Walton/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο σούπερ σταρ της Παγκόσμιας ποδηλασίας, Sir Chris Hoy, θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Le Mans που διεξάγεται 18-19 Ιουνίου, αγωνιζόμενος με την ομάδα της Nissan (VIDEO).

Ο ζωντανός θρύλος της ποδηλασίας πίστας, Sir Chris Hoy, με τα 11 παγκόσμια Πρωταθλήματα και τα 7 Ολυμπιακά μετάλλια (6 χρυσά και ένα ασημένιο), θα αγωνιστεί με την ιαπωνική εταιρεία στον κορυφαίο αγώνα αντοχής έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μια σειρά συμμετοχών με τα χρώματα της Nissan.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε όταν η Nissan θέλοντας να συνδέσει τον ρόλο της ως χορηγού στην Ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, έβαλε για πρώτη φορά τον Hoy πίσω από το τιμόνι ενός GT3 GT-R NISMO, στο βρετανικό πρωτάθλημα του 2014.

Στη συνέχεια, ο Hoy πέρασε από το εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών αγώνων της Nissan για το GT Academy, όπου δεινοί video gamers "μετατρέπονται" σε επαγγελματίες οδηγοί αγώνων!

Στην παρθενική του σεζόν πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Le Mans, ο 40χρονος Σκοτσέζος κατέλαβε μια θέση στο βάθρο με το νέο πρωτότυπο LM P3, που εφοδιάζεται με κινητήρα της Nissan.

Επιπλέον, σημείωσε νίκες σε τρεις από τους τέσσερις πρώτους αγώνες με την ομάδα της LNT με ένα Ginetta με κινητήρα Nissan, όπου με συνοδηγό τον Charlie Robertson, κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του οδηγού LM P3.

Φέτος θα οδηγήσει μια πρωτότυπη Ligier JS P2 που θα έχει κινητήρα της Nissan, στην έναρξη των δύο γύρων του Ευρωπαϊκού Le Mans. Την ομάδα θα συμπληρώσουν ο Andrea Pizzitola και o Michael Munemann.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Για 4η χρονιά η ΕΚΟ χορηγός της αγωνιστικής ομάδας της Ducati

Με δύο GT-R GT3 η Nissan στο Nurburgring

Βαθμοί για τον Δημήτρη Καρακώστα στην πίστα Aragon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ