MOTORSPORTS

Ο Piquet Jr. έγραψε ιστορία

2014/2015 FIA Formula E Championship.
London e-Prix, Battersea Park, London, UK.
Sunday 28 June 2015.
Nelson Piquet Jr (BRA)/China Racing - Spark-Renault SRT_01E celebrates after winning the race.
World Copyright: Adam Warner/LAT Photographic/Formula E.
ref: Digital Image _L5R2344
2014/2015 FIA Formula E Championship. London e-Prix, Battersea Park, London, UK. Sunday 28 June 2015. Nelson Piquet Jr (BRA)/China Racing - Spark-Renault SRT_01E celebrates after winning the race. World Copyright: Adam Warner/LAT Photographic/Formula E. ref: Digital Image _L5R2344 LAT PHOTOGRAPHIC TEL: +44(0)20 8267 3000 EMAIL: [email protected]

Ο Βραζιλιάνος έγινε ο πρώτος πρωταθλητής της Formula E, στην παρθενική σεζόν του νέου μεγάλου θεσμού ηλεκτρικών μονοθεσίων της FIA.

Ο Nelson Piquet Jr. έγινε ο πρώτος πρωταθλητής της ιστορίας του νέου πρωταθλήματος Formula E, του νέου αγωνιστικού οικοδομήματος της FIA με ηλεκτρικά μονοθέσια, στο σιρκουί του πάρκου Battersea στο Λονδίνο. Την ίδια στιγμή, τον πρώτο τίτλο κατασκευαστών εξασφάλισε η e.dams-Renault του Alain Prost.

Στις όχθες του Τάμεση, το πάρκο του Chelsea στη βρετανική πρωτεύουσα μεταμορφώθηκε σε ένα στενό σιρκουί με υψηλά κιγκλιδώματα, με έναν κεντρικό χώρο αναψυχής που ονομαζόταν e-village και περιλάμβανε και το βάθρο των νικητών, αλλά το πολύ στενό πλάτος και οι προδιαγραφές των μονοθεσίων δεν άφηναν ιδιαίτερες προσδοκίες περί του θεάματος.

FIRST DRIVE: Subaru Outback 2015

Το φινάλε της σεζόν περιλάμβανε δύο αγώνες, το Σάββατο και την Κυριακή, μετά από εννέα στάσεις που προηγήθηκαν κυρίως εκτός Ευρώπης. Στο πάρκο Battersea έφτασαν, ως διεκδικητές του τίτλου, ο Βραζιλιάνος Nelson Piquet Jr. με δύο νίκες (στο long Beach των ΗΠΑ και στη Μόσχα), ο συμπατριώτης του Lucas di Grassi με μία νίκη (στο Πεκίνο) και ως αουτσάιντερ ο Ελβετός Sebastien Buemi, με δύο νίκες (στην Punta del Este της Ουρουγουάης και στο Μονακό).

Ο Buemi, της πρωταθλήτριας e.dams-Renault, κέρδισε δια περιπάτου την pole position και τον πρώτο αγώνα και μείωσε τη διαφορά του από τον Piquet, που τερμάτισε πέμπτος, από τους 23 στους 5 βαθμούς. Στο μεταξύ, ελπίδες διατήρησε και ο Di Grassi με την τέταρτη θέση, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου τον βρήκε 13 βαθμούς πίσω από τον Piquet και 8 πίσω από τον Buemi. Το βάθρο του πρώτου αγώνα, δίπλα στον Buemi, έκλεισαν οι Jerome d' Ambrosio και Jean-Eric Vergne.

Το σκηνικό είχε στηθεί και όντως το φινάλε της σεζόν αποδείχθηκε οριακό και απρόβλεπτο: στον αγώνα της Κυριακής ο Piquet κατάφερε να εξασφαλίσει μόλις τη 16η θέση της εκκίνησης, αλλά κέρδισε τον τίτλο με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον Buemi!

FIRST DRIVE: Honda CR-V 2015

Ο Piquet ανέβηκε ως την 7η θέση, που του ήταν αρκετή μιας και ο Buemi -χάρη σε ένα τετ-α-κε στην έξοδό του από τα pits και την αλλαγή μονοθεσίου- δεν έφτασε ψηλότερα από την 5η θέση και ο Di Grassi από την 6η. Τη νίκη στο δεύτερο αγώνα πέτυχε ο Sam Bird, μπροστά από τους Jerome d' Ambrosio και Loic Duval.

Διαβάστε ακόμα στο Caranddriver

Οι τιμές των αυτοκινήτων ανά εταιρεία! (UPD)

Αndrea Bocelli: Νιώθοντας τα μέταλλα...

Το Car and Driver στο Goodwood (VIDEOS+PHOTOS)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ