MOTORSPORTS

Ο Alonso στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης!

McLaren driver Fernando Alonso of Spain, left, waves during the qualifying session for the Chinese Formula One Grand Prix at Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Saturday, April 16, 2016. (AP Photo, POOL)
McLaren driver Fernando Alonso of Spain, left, waves during the qualifying session for the Chinese Formula One Grand Prix at Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Saturday, April 16, 2016. (AP Photo, POOL) AP

Ο οδηγός της McLaren-Honda, Fernando Alonso, δεν θα τρέξει στο Grand Prix της Formula 1 στο Μονακό, για να δοκιμαστεί στο Indy500.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση που θέλει τον Fernando Alonso να γυρίζει την πλάτη στη Formula 1 απουσιάζοντας από τον κορυφαίο αγώνα στο καλεντάρι της, το Grand Prix Μονακό, για να τρέξει στον φημισμένο αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης!

Τα δύο σπουδαία ραντεβού για τον κόσμο των αγώνων διεξάγονται το ίδιο Σαββατοκύριακο και δεδομένου του αποκαρδιωτικού επιπέδου ανταγωνιστικότητας της McLaren-Honda και φέτος, του δόθηκε ειδική άδεια να «τολμήσει» στον σημαντικότερο αγώνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού!

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα τρέξω φέτος στο Indy 500, έναν από τους πιο φημισμένους αγώνες στο παγκόσμιο αγωνιστικό καλεντάρι, που όμοιοι του μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ο 24ωρος αγώνα αντοχής του Μαν και το Grand Prix της F1 στο Μονακό, από το οποίο λυπάμαι που θα απουσιάσω φέτος.

Αυτό θα είναι το μοναδικό GP που θα χάσω και θα επιστρέψω στο κόκπιτ της MCL32 για τον αγώνα του Καναδά στις αρχές Ιουνίου. Δεν έχω τρέξει ποτέ στα IndyCar, ούτε έχω οδηγήσει σε τέτοιου είδους πίστα αλλά πιστεύω πως θα εξοικειωθώ γρήγορα.

Έχω παρακολουθήσει πολλούς αγώνες IndyCar και είναι σαφής η απόλυτη ακρίβεια που απαιτείται για να αγωνίζεται κανείς τόσο κοντά σε άλλα μονοθέσια με ταχύτητες της τάξης των 220 μιλίων την ώρα", είπε ο Alonso.

Ο 35χρονος είχε στο παρελθόν βλέψεις να τρέξει στις 24 Ώρες του Μαν αλλά τότε δεν είχε βρεθεί η χρυσή τομή. Τώρα μάλλον τη… δημιούργησε ο ίδιος, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τη McLaren και τη Honda. Τελικά θα τρέξει ως συμμετοχή της McLaren-Honda, με το μονοθέσιό του στο εμβληματικό πορτοκαλί χρώμα της ομάδας ενώ τη διαχείριση του εγχειρήματος θα έχει η έμπειρη ομάδα της Andretti Autosport.

Όσο για τη θέση του στο κόκπιτ της McLaren-Honda MCL32 στους δρόμους του Πριγκιπάτου, αναμένεται να την πάρει ο Jenson Button – χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει σχετική επιβεβαίωση από τη βρετανική ομάδα.

Photo credits: AP Photo, POOL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ