MOTORSPORTS

Μία εβδομάδα μένει για την Ανάβαση Διονύσου

Μία εβδομάδα μένει για την Ανάβαση Διονύσου

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (29-30/4) αναβιώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά από 40 χρόνια, η Ανάβαση Διονύσου 2017. Θα διοργανωθεί από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής και αποτελεί τον 2ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Η Ανάβαση Διονύσου, που επέστρεψε στην «καθημερινότητα» του Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πέρυσι, μετά από απουσία 40 ετών, διεξάγεται στη διαδρομή μήκους 5,5 χιλιομέτρων με αφετηρία από τον οικισμό Ανατολή Νέας Μάκρης και κατεύθυνση προς τον Άγιο Πέτρο στο Διόνυσο, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός.

Συνδιοργανωτής είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα (Κ.Ε.Δ.Μ.Α.), ο Δήμος Μαραθώνα έχει προσφέρει την Αιγίδα του, ενώ παράλληλα ο αγώνας έχει την υποστήριξη της Κοινότητας Νέας Μάκρης και της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Δήμου Μαραθώνα.

Ηδη η Οργανωτική Επιτροπή έχει ήδη ολοκληρώσει την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης στην περιοχή, ενώ στο πλαίσιο της ενημέρωσης και προβολής του γεγονότος, έχουν τοποθετηθεί πανό σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και φυσικά, στη Νέα Μάκρη. Επιπλέον, αθλητές του Σωματείου θα λάβουν μέρος στον 4ο Αυθεντικό Ημιμαραθώνιο, που διεξάγεται την Κυριακή 23 Απριλίου με επίκεντρο τον Μαραθώνα.

Οι Χρονομετρημένες Δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο 29 Απριλίου και τα δύο σκέλη του Αγώνα έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 30 Απριλίου. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει και τις δύο ημέρες στις 10:00, ενώ η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές και στις δύο περιπτώσεις μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09:00.

Επειδή η Ανάβαση Διονύσου δεν έχει μόνο παρόν, αλλά έχει γράψει τη δική της ιστορία κατά τα μέσα της δεκαετίας του '70, 3 άνθρωποι που έζησαν τον αγώνα εκείνη την εποχή και παραμένουν στις επάλξεις σήμερα, ο φωτογράφος Τάσος Αρωνίτης και οι Τάσος Μαρκουΐζος "Ιαβέρης", Μανώλης Μακρινός που συμμετείχαν τότε ως οδηγοί, μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους στο παρακάτω βίντεο:

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ