MOTORSPORTS

Με τρεις αναβάτες η Husqvarna στο Rally Dakar

Με τρεις αναβάτες η Husqvarna στο Rally Dakar

Συνδυάζοντας εμπειρία και ταλέντο, η επίσημη ομάδα Husqvarna Factory Racing Rally θα αγωνιστεί με τρεις αναβάτες στο Rally Dakar 2016.

Συνδυάζοντας εμπειρία και ταλέντο, η επίσημη ομάδα Husqvarna Factory Racing Rally θα αγωνιστεί με τρεις αναβάτες στο Rally Dakar 2016. Πρόκειται για τον βετεράνο αγωνιζόμενο Ruben Faria (Πορτογαλία), τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Enduro Pierre-Alexandre Renet (Γαλλία) και το νεότερο μέλος της ομάδας Pablo Quintanilla (Χιλή).

Λιγότερο από δύο μήνες πριν την έναρξη του αγώνα, η επίσημη ομάδα Husqvarna Factory Racing Rally είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τον πιο μεγάλο και πιο δύσκολο αγώνα rally στον κόσμο.

Γιορτάζοντας το 2016, 10 χρόνια συμμετοχής στο Dakar, ο Ruben Faria θα αξιοποιήσει την τεράστια εμπειρία του και θα προσπαθήσει να ανέβει στο βάθρο τον Ιανουάριο, ενώ ταυτόχρονα θα δίνει οδηγίες και συμβουλές στους νεαρότερους team-mates του. Από το Rally του Μαρόκο, τον Οκτώβριο, με μία τέταρτη θέση, ο Πορτογάλος αναβάτης, έχει αφιερώσει αρκετές εβδομάδες προπόνησης με την FR 450, για να προετοιμαστεί για το Dakar του 2016.

Με μια νίκη σε ειδική διαδρομή και μια τέταρτη θέση στη συνολική βαθμολογία από το Dakar της προηγούμενης χρονιάς, ο Pablo Quintanilla από τη Χιλή είναι ανάμεσα στα φαβορί του rally της επόμενης χρονιάς. Μετά από μια καλή σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies, στην οποία πάλευε για τον τίτλο, μέχρι την τελευταία ειδική του τελευταίου αγώνα, ο Quintanilla θα βρίσκεται ανάμεσα στους αναβάτες που θα διεκδικήσουν τη νίκη.

Ο Pela Renet θα στηθεί στην εκκίνηση του rally της Νότιας Αμερικής για πρώτη φορά, κουβαλώντας μαζί του τα εντυπωσιακά διαπιστευτήρια της εξαιρετικά επιτυχημένης καριέρας του και δύο πολυπόθητους τίτλους Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην κατηγορία Enduro 2. Ο Γάλλος έχει στόχο να συλλέξει πολύτιμη εμπειρία από το ντεμπούτο του στο Dakar, πριν από τη σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Cross-Country Rallies.

Το Dakar του 2016 θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην μεγάλη ιστορία της Husqvarna στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς η μάρκα κάνει ένα βήμα μπροστά με μια νέα επίσημη ομάδα στον κόσμο του αθλήματος του rally.

Το Rally Dakar θα διεξαχθεί από τις 3 έως 16 Ιανουαρίου, με συνολικά 13 ειδικές διαδρομές στην Αργεντινή και Βολιβία.

Ruben Faria: “ Μπορεί να έχουμε νέα δομή, αλλά οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Πραγματικά θέλω να έχω μια καλή επίδοση στο Dakar και να προσπαθήσω να πάρω μια θέση στο βάθρο στο τέλος. Το πλάνο είναι να φτάσω βρισκόμενος σε μια καλή θέση μέχρι την ημέρα ξεκούρασης και να συνεχίσω πιο επιθετικά κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας. Ήδη νιώθω πολύ καλύτερα, όσον αναφορά τη φυσική μου κατάσταση, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Έχουμε μια ισχυρή ομάδα αυτή τη χρονιά και πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να φέρουμε καλά αποτελέσματα”.

Pablo Quintanilla: “ Είναι πολύ μεγάλη τιμή να γίνεσαι μέλος της επίσημης ομάδας της Husqvarna. Έχω ήδη πολύ καλές σχέσεις με τους μηχανικούς και τους team-mates μου. Την προηγούμενη χρονιά, είχα μια αρκετά καλή επίδοση στο Dakar, έτσι θέλω τώρα να έχω ακόμα καλύτερη. Θα είναι το τέταρτο Dakar που θα συμμετέχω και έχω αρκετή εμπειρία. Νιώθω πιο ισχυρός από ποτέ. Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα να αποδώσει καρπούς, όλη η σκληρή δουλειά. Όλοι έχουμε συμμετάσχει σε αγώνες υψηλού επιπέδου, έτσι όλοι μας περιμένουμε να είναι ένας δύσκολος αγώνας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει ο αγώνας”.

Pela Renet: “ Από τη στιγμή που αποφάσισα να λάβω μέρος στους αγώνες rally, ανυπομονώ να βρεθώ στην εκκίνηση του Dakar. Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό μου αρκετά χρόνια και τώρα μου δόθηκε η τέλεια ευκαιρία να την πραγματοποιήσω με τη Husqvarna. Συμφωνήσαμε σε ένα τριετές συμβόλαιο και έτσι δεν υπάρχει πίεση για το πρώτο μου Dakar. Το Rally είναι σίγουρα διαφορετικό σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες, έτσι ο χρόνος είναι απολύτως απαραίτητος. Έχουμε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στην ομάδα και πιστεύω ότι αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα”.

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Τέλος εποχής για McLaren και Tag Heuer

Αναλύοντας το GP Βραζιλίας (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

GP Βραζιλίας - RACE: Rosberg, στο... χαλαρό (UPD)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ