MOTORSPORTS

Ξεκίνησε η περιπέτεια του "καϋμού" στο Ιστορικό Ράλι Ελλάδας

Ξεκίνησε η περιπέτεια του "καϋμού" στο Ιστορικό Ράλι Ελλάδας

Σε εξέλιξη η 15η έκδοση του Ιστορικού Ακρόπολις που από φέτος άλλαξε ονομασία. H περιπέτεια του "καϋμού" και του πληρώματός του στο Ιστορικό Ράλι Ελλάδας ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (27/5) από το Ζάππειο Mέγαρο της Αθήνας.

H περιπέτεια του "καϋμού" και του πληρώματός του στο Ιστορικό Ράλι Ελλάδας ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (27/5) από το Ζάππειο Mέγαρο της Αθήνας.

Όπου "καϋμός", η λευκή Toyota Corolla KE30 του 1974 με αριθμό συμμετοχής "30", με την οποία οι Νικόλας Σ. Ζαλμάς - Οδυσσέας Τσαγκάρης (οδηγός και συνοδηγός) θα προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των χωμάτινων ειδικών διαδρομών που περιλαμβάνει η πρώτη μέρα του αγώνα.

Το πλήρωμα, το οποίο έχει την υποστήριξη του Car and Driver,εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον αγώνα την τελευταία στιγμή. Συμμετέχει στην κατηγορία Sporting και θα αγωνιστεί μόνο στο πρώτο σκέλος του αγώνα (χώμα).

LIVE H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά τις δύο πρώτες ειδικές, οι Ζαλμάς - Τσαγκάρης φιγουράρουνστη 18η θέση της γενικής κατάταξης με συνολικό χρόνο 33:47.91, έχοντας σημειώσει τον 17ο χρόνο στην Κινέτα 1 (18,5 χλμ.) και τον 21ο στο πρώτο πέρασμα από τα Πίσια (12,8 χλμ.).

Συνολικά 72 αυτοκίνητα -από το 1958 το παλαιότερο έως το 1990 το νεώτερο- έλαβαν μέρος στην τελετή εκκίνησης, με τα τελευταία 6 να συμμετέχουν μόνο στο ασφάλτινο σκέλος του αγώνα Sporting το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, η ξεχωριστή αυτή γιορτή είχε ξεκινήσει στην έδρα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ με τη διαδικασία του Τεχνικού και του Διοικητικού Ελέγχου.

Στο χωμάτινο σκέλος που διεξάγεται σήμερα (27/5) αγωνίζονται 29 πληρώματα της κατηγορίας Sporting. Επίσης, 37 αυτοκίνητα ξεκίνησαν την τριήμερη περιπέτεια της κατηγορίας Regularity.

Μετά το πέρας της τελετής, τα πληρώματα κατευθύνθηκαν προς την Πελοπόννησο για να ολοκληρώσουν την πρώτη ημέρα του Ράλι στο κέντρο του αγώνα, το πανέμορφο Ναύπλιο, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Σημειώστε πως η ταυτόχρονη εκκίνηση των αυτοκινήτων Sporting και Regularity που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά έδωσε φέτος ξεχωριστό ενδιαφέρον στην εκδήλωση, αφού ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τόσο για πληρώματα όσο και για τους θεατές.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του αγώνα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα historic.rallyofgreece.gr .

Ξεκίνησε η περιπέτεια του "καϋμού" στο Ιστορικό Ράλι Ελλάδας
Ξεκίνησε η περιπέτεια του "καϋμού" στο Ιστορικό Ράλι Ελλάδας
Ξεκίνησε η περιπέτεια του "καϋμού" στο Ιστορικό Ράλι Ελλάδας

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Οι περιπέτειες των αδερφών Καρακώστα στο "αφιλόξενο" Assen
Βαθμοί για τον Δημήτρη Καρακώστα στην πίστα Aragon
Ελληνική διάκριση στο ιταλικό MiniGP!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ