MOTORSPORTS

Κορυφή ο Vinales, εκτός 10ας η Yamaha

Κορυφή ο Vinales, εκτός 10ας η Yamaha

Με την βροχή να μην δίνει το «παρών» στο FP2 οι χρόνοι έπεσαν και ο εκπληκτικός Vinales πήρε την 1η θέση της κατάταξης στο FP2 στο Sachsenring.

Το αρνητικό highlight στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη γερμανική πίστα ήταν ότι οι αναβάτες της Yamaha ήταν όλοι εκτός δεκάδας την Παρασκευή. Ο Maverick Vinales πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για το GP Γερμανίας και βρέθηκε μπροστά από Iannone και Marquez.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Η Παρασκευή ήταν μία πολύ σημαντική μέρα για τη μεγάλη κατηγορία καθώς οι αναβάτες και οι ομάδες προσπαθούσαν να καταλάβουν πως τα νέα ηλεκτρονικά και τα ελαστικά επηρεάζουν τις μοτοσυκλέτες στην πίστα των 3,7 km στο Sachsenring. Οι χρόνοι στο FP2 άρχισαν να πλησιάζουν πιο κοντά στον ταχύτερο χρόνο στην πίστα που έχει σημειώσει ο Marquez πίσω στο 2015, με τον Maverick Vinales (Team Suzuki Ecstar) να επανακάμπτει από την πτώση που είχε στην στροφή 11 και να σταματάει τελικά το χρονόμετρο στο 1:22.161. Με τον Ισπανό αναβάτη της Suzuki να έχει βρεθεί στο podium στη Γαλλία οι ελπίδες του για κάτι ανάλογο στη Γερμανία μοιάζουν να αναπτερώνονται.

Βρέθηκε στην κορυφή του FP1 το πρωί στο Sachsenring, και στο FP2 ο Andrea Iannone (Ducati Team) ήταν ο μόνος που μπόρεσε να κοντά στον Vinales με τη διαφορά τους να είναι στο μισό δευτερόλεπτο. Ο Ιταλός κατάφερε να είναι ταχύτερος κατά 1.3 s από το χρόνο που έκανε στο FP1 με τον καιρό να μην διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο FP2. Η Ducati προσδοκά το 100ό της podium στη μεγάλη κατηγορία στη γερμανική πίστα και φυσικά μία δεύτερη νίκη στο GP Γερμανίας.

Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) θα πρέπει να δουλέψει αρκετά ακόμα αν θέλει να διατηρήσει τον τίτλο του ως «Βασιλιάς» του Sachsenring, με τον Ισπανό να σταματάει το χρονόμετρο στο 1:22.775 και να είναι 0.614 s πιο αργός από τον Vinales. Έτσι στην πρώτη τριάδα είχαμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές κάτι που δείχνει ότι το «grip» της Honda στην συγκεκριμένη πίστα μάλλον δεν είναι και στα καλύτερά του. Στον αγώνα της Κυριακής ο Marquez θέλει την 7η συνεχόμενη νίκη του στο Sachsenring. Όπως και στο Assen, ο Marquez μπορεί να μην... σπάει και τα χρονόμετρα, αλλά ο ρυθμός του είναι αρκετά καλύτερος από αυτόν των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου για το 2016.

Στην 4η θέση της κατάταξης του FP2 στο Scahsenring βρέθηκε ο Cal Crutchlow (LCR Honda). Ο Βρετανός μπορεί να μην είχε μία σταθερή χρονιά αλλά δεν έχει χάσει και την ταχύτητά του από τα προηγούμενα χρόνια. Μόλις 0.113 s πίσω από τον Crutchlow ήταν ο πρώην team-mate του Andrea Dovizioso (Ducati Team), ο οποίος ήταν 0.679 s πίσω από τον Vinales. Η Ducati ήταν και πάλι η μόνη ομάδα που βρέθηκε και με τους δύο αναβάτες της στην πρώτη πεντάδα.

Οι Aleix Espargaro (Team Suzuki Ecstar), Hector Barbera (Avintia Racing), Danilo Petrucci (Octo Pramac Yakhnich), Scott Redding (Octo Pramac Yakhnich) και Yonny Hernandez (Pull & Bear Aspar Ducati Team) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Η πρώτη Yamaha ήταν πολύ πίσω με τον Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3) να σημειώνει τον 11ο ταχύτερο χρόνο στο FP2, ενώ ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) βρέθηκε στην 14η θέση. Ο team-mate του «Doctor» ήταν ακόμα πιο πίσω, καθώς ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την 16η θέση. Στη Yamaha πάντως πρέπει να κάνουν πολύ δουλειά το Σάββατο αν θέλουν να μην είναι αποκαρδιωτικά τα πράγματα γι' αυτούς. Μπορεί να μην ήταν καλά τα δεδομένα στη γερμανική πίστα, αλλά το 2016 τα πράγματα μέχρι στιγμής δείχνουν ακόμα πιο απαιτητικά για τα τρία διαπασών.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

GP Sachsenring - FP1: Iannone και βροχή
Δείτε πως λειτουργούν οι αερόσακοι στα MotoGP (Infographic)
Με Zarco - Folger η Tech 3 το 2017
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ