MOTORSPORTS

Καλό ταξίδι Luis Salom

Καλό ταξίδι Luis Salom

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον Luis Salom, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Παρασκευή 3/6 το απόγευμα κατά τη διάρκεια του FP2 της Moto2 στην πίστα της Catalunya.

Η πτώση που είχε ο 24χρονος αναβάτης της SAG Team στη στροφή 12 (μια γρήγορη δεξιά στροφή) ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή παρά τις υπερπροσπάθειες των γιατρών τόσο της Clinica Mobile όσο και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βαρκελώνης όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, ο νεαρός Ισπανός εξέπνευσε στις 16:55 τοπική ώρα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του Ισπανού δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Στο σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον νεαρό αναβάτηδεν υπάρχει αμμοπαγίδα, αλλά κομμάτι ασφάλτου. Κατά την πτώση η ακυβέρνητη μοτοσυκλέτα του, όπως μπορειτε να δείτε και στο video, σύρθηκε με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος μέχρι να καταλήξει πάνω στα προστατευτικά και ακολούθως ο άτυχος Ισπανός χτύπησε πάνω σε αυτήν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Ο Salom γεννήθηκε στην Palma di Mallorca στις 7 Αυγούστου του 1991. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών το 2009 στη Jerez αγωνιζόμενος στα 125cc.

To 2012 όταν πια τα 2χρονα 125άρια αντικαταστάθηκαν από τις 4χρονες μοτοσυκλέτες των 250cc με την κατηγορία να μετονομάζεται σε Moto3, πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Την επόμενη χρονιά έφτασε να διεκδικεί τον τίτλο με τους Maverick Vinales και Alex Rins μέχρι τον τελευταίο αγώνα στην Valencia, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος. Από το 2014 μετακόμισε στην Moto2 στην οποία αγωνιζόταν μέχρι σήμερα.

Στην καριέρα του σημείωσε 9 νίκες στη Moto3, ενώ είχε συνολικά 25 παρουσίες στο βάθρο, οι τρεις εκ των οποίων στη Moto2. Φέτος ξεκίνησε το Πρωτάθλημα στο Κατάρ τερματίζοντας 2ος.

Καλό ταξίδι Luis Salom

Κανονικά οι αγώνες, στο layout της F1

Το αγωνιστικό 2ήμερο θα συνεχιστεί κανονικά όπως ζήτησαν και οι γονείς του άτυχου αναβάτη, ωστόσο θα υπάρξει αλλαγή στο layout της πίστας καθώς θα χρησιμοποιηθεί αυτό που χρησιμοποιείται στους αγώνες της Formula 1.

Αυτό αποφασίστηκε έπειτα από έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής ασφαλείας (Safety Commission) στην οποία ήταν παρόντες και οι Marc Marquez, Andrea Iannone, Pol Espargaro, Jack Miller, Bradley Smith, Alvaro Bautista, Aleix Espargaro, Andrea Dovizioso, Tito Rabat and Cal Crutchlow.

Καλό ταξίδι Luis Salom

Λόγω της αλλαγής το πρόγραμμα του Σαββάτου αλλάζει καθώς οι αναβάτες θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να συνηθίσουν το νέο layout.

Στο πένθος ο αθλητικός (και όχι μόνο) κόσμος

Στην μικρή κοινότητα των MotoGP, στο πάντοκ, εκεί που όλοι ξημεροβραδιάζονται τις ημέρες των αγώνων, το σοκ στο άκουσμα της είδησης του θανάτου ενός δικού τους μέλους,όπως είναι φυσικό είναι τεράστιο.

Η απώλεια είναι μεγάλη. Κάθε ένας που φεύγει και μάλιστα εν ώρα εργασίας, υπενθυμίζει το πόσο επικίνδυνο, απαιτητικό και ψυχοφθόρο είναι το σπορ. Αναβάτες και ομάδες εξέφρασαν με ανακοινώσεις και αναρτήσεις σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη θλίψη τους για τον χαμό του νεαρού Ισπανού αναβάτη.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Άνθρωποι από διάφορα σπορ έσπευσαν να συλληπηθούν με μηνύματα την οικογένεια του άτυχου Ισπανού, ενώ μήνυμα έστειλε και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy…

To 46o θύμα…

Το όνομα του Luis Salom καταχωρήθηκε δυστυχώς στη μαύρη λίστα των απωλειών των MotoGP. Μια λίστα που περιλαμβάνει 46 ονόματα.

Πριν από αυτόν, το τελευταίο θύμα ήταν ο Marco Simoncelli που έχασε τη ζωή του στις 23 Οκτωβρίου του 2011 κατά τη διάρκεια του αγώνα της Sepang. Σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2010, στο Misano, είχε “θυσιαστεί” ο 19χρονος Ιάπωνας Shoya Tomizawa.

Για να πάμε ακόμα πιο πίσω, στις 6 Απριλίου του 2003, στη Suzuka, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ο Daijiro Kato προσέκρουσε πάνω σε τοίχο και 19 ημέρες μετά ξεψύχησε στο νοσοκομείο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ