MOTORSPORTS

Isle of Man TT 2015: "Sir" John McGuinness!

Isle of Man TT 2015: "Sir" John McGuinness!

Ο 43χρονος Άγγλος σημείωσε την 23η νίκη του στο θρυλικό αγώνα ΤΤ. Ο αγώνας διακόπηκε στο δεύτερο γύρο λόγω πτώσης και σοβαρού τραυματισμού του James Hamilton.

O John McGuinness με Honda CBR 1000RR πήρε τη νίκη στην κατηγορία Senior TT που ήταν η 23η σε TT και ταυτόχρονα διέλυσε το ρεκόρ ταχύτητας αγώνα με 132.701 μίλια (213.56 χ.α.ώ.) και πήρε την καρό σημαία με διαφορά 14.2 δευτ. από τον James Hillier, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ian Hutchinson- και οι δύο με Kawasaki ZX-10R. Ο αγώνας διακόπηκε στο δεύτερο γύρο λόγω πτώσης και σοβαρού τραυματισμού του James Hamilton.

O Ian Hutcinson με Yamaha ήταν ο νικητής και των δύο αγώνων της κατηγορίας supersport του φετινού Isle Of Man TT. Ο κάτοχος του ρεκόρ νικών σε ένα ΙΟΜΤΤ από το 2010 όταν είχε κατακτήσει πέντε, επέστρεψε δριμύτερος από τον σοβαρό τραυματισμό του που λίγο έλειψε να τον αφήσει εκτός αγώνων. Δεύτερος και στους δύο αγώνες ήταν ο Bruce Anstey με Honda, ενώ τρίτος στον πρώτο αγώνα ήταν ο Gary Johnson με Yamaha και στον δεύτερο ο Guy Martin με Triumph.

O ίδιος αναβάτης κέρδισε και τον αγώνα Superstock με Kawasaki, διαλύοντας το περσινό ρεκόρ αγώνα κατά 32 δευτερόλεπτα! Δεύτερος ήταν ο περσινός νικητής Michael Dunlop και τρίτος ο Lee Johnston- και οι δύο με BMW. Την κατηγορία RST Superbike κέρδισε ο Bruce Anstey με Honda, αφήνοντας αυτήν τη φορά πίσω του τον Hutchinson και τον James Hiller με Kawasaki.

Στην κατηγορία των ΤΤ Zero στην οποία συμμετέχουν αναβάτες με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες κυριάρχησε ο John McGuinness με νέο ρεκόρ ταχύτητας 192 χ.α.ώ. Πλέον οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες πραγματοποιούν ταχύτερους γύρους από τα sidecar αλλά και από τις δικύλινδρες μοτοσυκλέτες των 650 κ.εκ. της Lightweight TT. Δεύτερος και σε αυτόν τον αγώνα ήταν ο Bruce Anstey και τρίτος ο Lee Johnston. Τέλος στην κατηγορία Lighweight πρώτος αναδείχθηκε ο Ivan Lintin, δεύτερος ο James Hiller και τρίτος ο Michael Rutter.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Ασταμάτητος Lorenzo

Ξανά στο 1-2 μετά από 22 χρόνια

Επικό 1-2 της Suzuki

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ