MOTORSPORTS

Ιαπωνικό σπορ αυτοκίνητο με ισχύ 600 ίππων

Ιαπωνικό σπορ αυτοκίνητο με ισχύ 600 ίππων
© 2016 NISSAN

Η οικονομική κρίση και οι παρενέργειες της, στην αγορά του αυτοκινήτου δεν στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την εξέλιξη των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ακόμη και τώρα εκπονούν προγράμματα δημιουργίας αυτοκινήτων ειδικών προδιαγραφών που προορίζονται για υποψήφιους αγοραστές με ανάλογα εισοδήματα.

Η Nissan, ξεκίνησε στην Ιαπωνία τις πωλήσεις του 2017 GT-R Nismo καθώς και της ειδικής έκδοσης Track Edition. Διαθέτει νέο προφυλακτήρα, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα. Οι εισαγωγές του αέρα έχουν σχεδιαστεί με σκοπό αφενός την βέλτιστη ροή του γύρω από το αυτοκίνητο και αφετέρου για την παροχή υψηλού επιπέδου κάθετης δύναμης.

Ιαπωνικό σπορ αυτοκίνητο με ισχύ 600 ίππων

Το επανασχεδιασμένο ταμπλό, το τιμόνι και το κεντρικό υποβραχιόνιο έχουν επένδυση από δέρμα Alcantara. Το ταμπλό στο κέντρο έχει βελτιωθεί και απλοποιηθεί χάρη στις αναβαθμισμένες λειτουργίες πλοήγησης και με μια διευρυμένη οθόνη αφής 8 ιντσών που διαθέτει μεγάλα εικονίδια που απλοποιούν την χρήση της. Μια νέα εντολή ελέγχου στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας, επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό, χωρίς καν να χρειάζεται ο οδηγός να αγγίζει την οθόνη.

Ιαπωνικό σπορ αυτοκίνητο με ισχύ 600 ίππων

Η τετρακίνηση και το πλαίσιο έχουν επίσης αναβαθμιστεί. Ο κινητήρας twin-turbo V6 3.800 κ.εκ. διαθέτει ένα ζεύγος υπερσυμπιεστών υψηλής ροής και μεγάλης διαμέτρου, που συναντώνται και στο GT3. Αποδίδει 600 ίππους. Συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Κάθε κινητήρας συναρμολογείται στο χέρι από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ μια πλάκα αλουμινίου προστίθεται στο μπροστινό μέρος του κάθε κινητήρα, που δείχνει το όνομα του τεχνίτη που τον δημιούργησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ