MOTORSPORTS

H MINI έτοιμη να διευρύνει το νικηφόρο σερί της στο Rally Dakar

H MINI έτοιμη να διευρύνει το νικηφόρο σερί της στο Rally Dakar
PHOTO BY MCH PHOTO WWW.FACEBOOK.COM/MCHPHOTO.CZ

Αναμφίβολα το Ράλι Dakar είναι ο απόλυτος cross-country αγώνας αφού θεωρείται ο σκληρότερος αγώνας αυτοκινήτων στον πλανήτη. H MINI έτοιμη να διευρύνει το νικηφόρο σερί της.

Αναμφίβολα το Ράλι Dakar είναι ο απόλυτος cross-country αγώνας αφού θεωρείται ο σκληρότερος αγώνας αυτοκινήτων στον πλανήτη. Παρά το δέος που προκαλεί, η MINI με το MINI ALL4 Racing έχουν κερδίσει τέσσερις συνεχείς χρονιές (2012-2015) και τώρα προσβλέπουν σε μία πέμπτη σαρωτική νίκη το 2016.

Η φιλόδοξη προσπάθεια της ΜΙΝΙ για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο 2016 Dakar Rally ξεκίνησε ήδη με την ανακοίνωση των οδηγών των 12 πληρωμάτων MINI ALL4 Racing.

Από τότε που το πρώτο Mini εξελίχθηκε στα χέρια του John Cooper με τη μορφή του Mini Cooper 997 rally το 1961, το όνομα Mini είναι συνώνυμο με τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες ράλι και, ασφαλώς, με νίκες.

Το ΜΙΝΙ σήμερα διαιωνίζει αυτή τη παράδοση επιτυχιών σε αγώνες παγκοσμίου κλίμακας μέσω του MINI ALL4 Racing. Όπως το πρώτο Mini Cooper, η MINI και το MINI ALL4 Racing έχουν γίνει ινδάλματα μέσα από τη συνεχή τους κυριαρχία σε παγκόσμιους αγώνες rally και πρωταθλήματα cross-country. Ένα τέτοιο ράλι cross-country είναι το Dakar Rally.

Το Ράλι Dakar θεωρείται ο πιο απαιτητικός αγώνας στο καλεντάρι των cross-country rally – ένας μαραθώνιος αντοχής δύο εβδομάδων για αυτοκίνητα και πληρώματα – όπου θα αγωνιστούν για μία ακόμα φορά η ΜΙΝΙ και το αποδεδειγμένα πετυχημένο MINI ALL4 Racing.

Η X-raid Team συμμετέχει στο Dakar με τέσσερα πληρώματα MINI ALL4 Racing. Αυτά αποτελούνται από ικανότατους επαγγελματίες οδηγούς και συνοδηγούς, διεθνώς αναγνωρισμένους στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού – οι οποίοι είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη για τον πέμπτο τίτλο Dakar για τη ΜΙΝΙ.

Ο Nasser Al-Attiyah (QAT) και ο επί πολλά χρόνια συνοδηγός του Mathieu Baumel (FRA) θα υπερασπιστούν των τίτλο των πρωταθλητών που κατέχουν από πέρσι, έχοντας ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο τέλος του Ράλι Dakar 2015. « Για να κερδίσεις στο Dakar χρειάζεσαι τύχη, καλή ομάδα, καλό συνοδηγό και να δουλέψεις πολύ σκληρά ο ίδιος», δήλωσε ο Al-Attiyah. Το MINI ALL4 Racing είναι πολύ καλό επειδή έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους Dakar. Στόχος μου τώρα είναι μία ακόμα νίκη».

Ο Ισπανός Joan 'Nani' Roma είναι πρώην πρωταθλητής και νικητής του Dakar του Dakar στις κατηγορίες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Μαζί με το συμπατριώτη του Alex Haro διαθέτουν πλούσια και σεβαστή εμπειρία από το Dakar. Παρόλα αυτά, ο Roma πάντα διακατέχεται από το πάθος να νικήσει. Όπως δηλώνει: « Κάθε Dakar έχει κάτι το ξεχωριστό. Μετά από 20 Dakar εξακολουθείς να το βρίσκεις συναρπαστικό – πάντα ανακαλύπτεις κάτι όμορφο αλλά όταν κερδίζεις είναι μία πραγματικά μεγάλη στιγμή».

Το δίδυμο από την Αργεντινή Orlando Terranova και Bernardo 'Ronnie' Graue αποτελούν την τρίτη επίσημη ομαδική συμμετοχή και έχουν επίσης τεράστια εμπειρία από το Dakar – πάνω από 15 χρόνια με μοτοσυκλέτες και Buggy και ασφαλώς με το MINI ALL4 Racing. « Το MINI ALL4 Racing είναι ένα πολύ ισχυρό αυτοκίνητο», δήλωσε ο Terranova. «Η ποιότητά του είναι απίστευτη. Ο κινητήρας είναι καταπληκτικός – μπορείς να πηγαίνεις γρήγορα στους αμμόλοφους, στα ανοιχτά και στα WRC τμήματα της διαδρομής, και αυτό είναι που προσφέρει στο MINI ALL4 Racing ένα πλεονέκτημα».

Ο Mikko Hirvonen (FIN) – μορφή στο χώρο του WRC - επιστρέφει στην ενεργό δράση για να τρέξει στον 'αγώνα-πρόκληση' με ένα MINI ALL4 Racing. Συνοδηγός του Hirvonen στον πρώτο του αγώνα Dakar είναι ο ευυπόληπτος και έμπειρος Michel Périn (FRA). Μιλώντας για τη διαδρομή του στο Dakar, ο Hirvonen δήλωσε: « Όταν η MINI μου πρόσφερε την ευκαιρία να δοκιμάσω το MINI ALL4 Racing με την έμπειρη X-raid, ασφαλώς και ήθελα να το κάνω - το Dakar είναι μία από τις πιο επίπονες προκλήσεις για οδηγούς και αυτοκίνητα».

Τα υπόλοιπα πέντε πληρώματα MINI ALL4 Racing που θα αγωνιστούν για μία θέση στο βάθρο στο 2016 Dakar Rally είναι ομάδες ιδιωτικής συμμετοχής από όλες τις περιοχές του πλανήτη. Από την Ευρώπη μέχρι τη Ν. Αμερική και την Κίνα, 13 χώρες συνολικά εκπροσωπούνται από τα πληρώματα MINI ALL4 Racing. Αυτό αναδεικνύει τη ζήτηση για την αγωνιστική αξιοπιστία και τις επιδόσεις του MINI ALL4 Racing – όπως επιβεβαιώθηκαν στο 2015 Dakar Rally όταν τέσσερα από τα πέντε πρώτα αυτοκίνητα που τερμάτισαν ήταν MINI ALL4 Racing.

Σε όλη τη διάρκεια του 2015, ο Βρετανός (GB) Harry Hunt έχει αποδείξει ότι, αν και το νεότερο μέλος της ομάδας MINI ALL4 Racing, διαθέτει υψηλή αγωνιστική ωριμότητα. Ως οδηγός ιδιωτικής συμμετοχής και πρεσβευτής της MINI UK, ο Hunt θα συνεργαστεί με το Γερμανό Andreas Schulz. Αυτό το δίδυμο δείχνει καθαρά την παγκόσμια απήχηση του MINI ALL4 Racing σε cross-country rally ενώ, όπως και οι υπόλοιπες ιδιωτικές συμμετοχές, θα είναι ένα ανταγωνιστικό πλήρωμα.

Η Perfect China Health 100 Yong Team από την Κίνα είναι μια ακόμα ομάδα ιδιωτικής συμμετοχής με MINI ALL4 Racing στο Dakar. Αν και η Κίνα έχει ήδη δεσμούς με τη ΜΙΝΙ και το MINI ALL4 Racing σε αγώνες cross-country rally, το 2016 Dakar Rally θα είναι το πρώτο Dakar της ιστορίας στο οποίο θα τρέξει Κινέζα οδηγός. Η Guo Meiling, μία επιτυχημένη επιχειρηματίας από την Κίνα, θα πλαισιωθεί από την Min Liao σε ρόλο συνοδηγού στο cockpit ενός MINI ALL4 Racing.

Τα MINI ALL4 Racing που θα τρέξουν στο 2016 Dakar Rally έχουν βελτιωθεί περαιτέρω από τον περσινό αγώνα. Κατά τη διάρκεια του 2015, τα πληρώματα MINI ALL4 Racing σε συνεργασία με την X-raid (DE), κατασκευαστές του MINI ALL4 Racing, έχουν εξελίξει τα οχήματα σε δοκιμές και πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε με την πετυχημένη υπεράσπιση του Παγκόσμιου Τίτλου FIA Cross Country Rally World Cup.

Μας χωρίζουν τώρα λιγότερο από δύο μήνες από την εκκίνηση του 2016 Dakar Rally (2-16 Ιανουαρίου) που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν για το 2016 cross-country rally. Για μία φορά ακόμα, οι διοργανωτές του Dakar έχουν ετοιμάσει μία διαδρομή υψηλών απαιτήσεων για ανθρώπους και μηχανές που περνά από απίστευτα εδάφη της Αργεντινής και της Βολιβίας.

Για να μπορεί κάποιος να διασχίσει βουνά, κοιλάδες, κοίτες ποταμών, ερήμους υπό όλες τις καιρικές συνθήκες απαιτούνται γνώσεις και προσόντα. Επίσης απαιτούνται οι εξειδικευμένες ικανότητες πλοήγησης και προσανατολισμού του συνοδηγού προκειμένου να φτάσει στον προορισμό. Χρειάζεται ένα αυτοκίνητο όπως το MINI ALL4 Racing με αποδεδειγμένο ιστορικό αξιοπιστίας και επιδόσεων σε δύσκολα εδάφη. Τέλος, είναι απαραίτητη η εξαιρετική εμπειρία των τεχνικών της X-raid (DE) για το σέρβις του MINI ALL4 Racing στις φάσεις ανάπαυλας.

2016 Dakar Rally MINI ALL4 Racing – Πληρώματα / Ομάδες

Οδηγός

Συνοδηγός

Ομάδα

Nasser Al-Attiyah (QAT)

Mathieu Baumel (FRA)

X-raid Team

Joan “Nani” Roma (ESP)

Alex Haro (ESP)

X-raid Team

Orlando Terranova (ARG)

Bernardo “Ronnie” Graue (ARG)

X-raid Team

Mikko Hirvonen (FIN)

Michel Périn (FRA)

X-raid Team

Erik van Loon (NDL)

Wouter Rosegaar (NDL)

Van Loon Racing

Adam Malysz (POL)

Xavier Panseri (FRA)

ORLEN Team

Jakub “Kuba” Przygonski (POL)

Andrei Rudnitski (BLR)

ORLEN Team

Harry Hunt (GB)

Andreas Schulz (GER)

X-raid Team

Boris Garafulic (CHL)

Filipe Palmeiro (POR)

X-raid Team

Nazareno Lopez (ARG)

Sergio Lafuente (URU)

X-raid Team

Stephan Schott (GER)

Holm Schmidt (GER)

X-raid Team

Guo Meiling (CHN)

Min Liao (CHN)

Perfect China Health 100 Yong Team

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Τέλος εποχής για McLaren και Tag Heuer

Αναλύοντας το GP Βραζιλίας (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

GP Βραζιλίας - RACE: Rosberg, στο... χαλαρό (UPD)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ