MOTORSPORTS

Ford Focus RS RX: Με 660 ίππους στα χέρια του Ken Block

Ford Focus RS RX: Με 660 ίππους στα χέρια του Ken Block
HOONIGAN RACING

Το νέο Ford Focus RS RX 600 ίππων κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (FIA) στην Πορτογαλία, το Σαββατοκύριακο, 16-17 Απριλίου.

Τα αυτοκίνητα της Hoonigan Racing έχουν επιτάχυνση 0-100 x.α.ω. σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Διαθέτουν εργοστασιακή υποστήριξη και τα οδηγούν ο Αμερικανός Ken Block και ο Νορβηγός Andreas Bakkerud. Το αγωνιστικό Ford GT κάνει επίσης το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον αγώνα 6 Ωρών του Silverstone (Βρετανία) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (FIA) το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Το νέο Ford Focus RS RX 600 ίππων κάνει το ντεμπούτο του αυτό το Σαββατοκύριακο με την εργοστασιακής υποστήριξης ομάδα Hoonigan Racing Division στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross στην Πορτογαλία.

Ο Αμερικανός Ken Block και ο Νορβηγός Andreas Bakkerud οδηγούν τα Ford Focus RS RX στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Bompiso Rallycross της Πορτογαλίας, που γίνεται στην πανέμορφη πόλη Montalegre, με φόντο τους λόφους της περιοχής Vila.

Η πίστα αποτελεί μοναδική πρόκληση για οδηγούς και μηχανικούς: στο αγωνιστικό καλεντάρι του World RX είναι ο αγώνας που πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο υψόμετρο, στα 1800 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κατά συνέπεια, οι κινητήρες πρέπει να είναι άριστα ρυθμισμένοι ώστε να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες υψομετρικές απαιτήσεις.

Με σύστημα τετρακίνησης και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ω. κάτω από δύο δευτερόλεπτα, τα Focus RS RX είναι έτοιμα για τη μάχη του rallycross. Η εξέλιξη του Focus RS RX είναι προϊόν παγκόσμιας συνεργασίας μεταξύ της Ford Performance, της ομάδας Hoonigan Racing του Block και της M-Sport με έδρα τη Βρετανία.

Είκοσι τρία υπεραυτοκίνητα, το καθένα με ιπποδύναμη της τάξης των 600 ίππων αγωνίζονται σκληρά στην Πορτογαλία σε τέσσερις κατατακτήριες δοκιμές, δύο ημιτελικούς, έναν τελικό. Η ομάδα ξεκινά στη Πορτογαλία, ζεστή ακόμα από τη δοκιμή που πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Kirkbride της Cumbria, στη Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Κίνας - RACE: Συνεχίζει ακάθεκτος ο Rosberg!

Βαθμολογία οδηγών - κατασκευαστών

GP Κίνας - QP: O Rosberg στην pole, την έκπληξη ο Ricciardo!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ