MOTORSPORTS

Επιστρέφει ο Zanardi

Επιστρέφει ο Zanardi
WWW.ALEXPHOTO.IT

Η αποστολή στο Ρίο ντε Τζανέιρο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ήρθε επιτέλους η ώρα της επιστροφής του Alessandro Zanardi στο αγωνιστικό cockpit.

Από 14 – 16 Οκτωβρίου, ο εργοστασιακός οδηγός της BMW και Πρεσβευτής της Μάρκας BMW θα τρέξει στον τελικό του Ιταλικού Πρωταθλήματος GT 2016 στο Mugello της Ιταλίας. Ο Zanardi θα οδηγήσει μία BMW M6 GT3 που ετοίμασαν η BMW Team Italia με την ROAL Motorsport και τροποποίησε η BMW Motorsport.

Η τελευταία αγωνιστική εμφάνιση του Zanardi ήταν στο “Spa 24 Hours” τον Ιούλιο του 2015, όπου μοιράστηκε το cockpit μιας BMW Z4 GT3 με τους Timo Glock και Bruno Spengler. Μετά τον αγώνα, ο Ιταλός επικεντρώθηκε στην προετοιμασία του για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία: πριν από δύο μόλις εβδομάδες, στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Zanardi απέσπασε δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο.

Τώρα, ο Zanardi, η BMW Motorsport και η ROAL Motorsport ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους στην αγωνιστική πίστα – σε ένα ακόμα ειδικό project. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Zanardi θα τρέξει με BMW M6 GT3, διάδοχο της BMW Z4 GT3, που βρίσκεται στην καρδιά της αγωνιστικής δράσης από την αρχή της σεζόν.

Η BMW Motorsport έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στη μετατροπή αγωνιστικών μοντέλων BMW για τις ανάγκες του Zanardi και αυτή τη στιγμή, οι μηχανικοί ασχολούνται με την προσαρμογή της BMW M6 GT3 που θα τρέξει στο Mugello με τη ROAL Motorsport.

Η συμμετοχή του Zanardi στον τελικό του Ιταλικού πρωταθλήματος GT θα σηματοδοτήσει τον εορτασμό μιας τριπλής επετείου: μόλις μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 23 Οκτωβρίου, ο εργοστασιακός οδηγός της BMW θα γιορτάσει τα 50ά του γενέθλια. Επιπλέον, η BMW Ιταλίας γιορτάζει φέτος τα 50 της χρόνια, ενώ συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της BMW.

« Πάντα λέω ότι η ζωή μου είναι ένα ατελείωτο προνόμιο καθώς έχω τη δυνατότητα να κάνω τόσα πολλά πράγματα, και η φετινή σεζόν είναι κλασικό παράδειγμα», δήλωσε o Zanardi. « Η προετοιμασία για το Ρίο ντε Τζανέιρο, ο ερχομός των 50ών γενεθλίων μου, το να μπορώ όχι μόνο να τρέχω ανταγωνιστικά αλλά και να κερδίζω τόσες φορές είναι κάτι εξαιρετικό».

« Αλλά πέρα από όλα αυτά για μία ακόμα φορά έχω το προνόμιο να ικανοποιώ το πρωταρχικό μου πάθος, να κρατώ το τιμόνι ενός θαυμάσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου. Από τότε που είδα την πανέμορφη BMW M6 GT3 στο συνεργείο στο Μόναχο, ονειρεύτηκα να την οδηγήσω. Και τώρα η BMW μου προσφέρει τη δυνατότητα να υλοποιήσω το όνειρο και μάλιστα σε ένα από τα αγαπημένα μου σιρκουί, το Mugello. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους δουλέψατε σ’ αυτό το project στο Μόναχο, τη BMW Ιταλίας που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και επίσης όλους τους ανθρώπους του Ιταλικού Πρωταθλήματος GT, οι οποίοι με υποδέχονται στην αγωνιστική αρένα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος και ανυπομονώ να πιάσω το τιμόνι και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ