MOTORSPORTS

Εν αναμονή της στέψης πίνοντας... τσάι!

MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates in Parc Ferme after winning the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 6, 2015 in Monza, Italy.  (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Jonathan Rea GETTY IMAGES

Μια ανάσα από το να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα Superbike βρίσκεται ο Jonathan Rea.

Μόλις 6 βαθμούς χρειάζεται ο Βόρειο-Ιρλανδός αναβάτης της Kawasaki για να στεφθεί Πρωταθλητής και το ραντεβού του με την ιστορία είναι κλεισμένο για τις 20 Σεπτεμβρίου, στην πίστα της Jerez. Και θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" νωρίτερα την υπόθεση τίτλο, αν στο δεύτερο σκέλος της Sepang δεν έχανε στο τέλος τη νίκη από τον Davies...

Mε 12 νίκες σε 20 σκέλη, 6 τερματισμούς στη 2η θέση, 2 στην τρίτη, 2 pole positions, 8 ταχύτερους γύρους αγώνα και 452 βαθμούς ο Rea έχει διαλύσει φέτος τον συναγωνισμό, πραγματοποιώντας μια τρομερή σεζόν για τον ίδιο και την ομάδα του.

« Ο τίτλος έχει χαθεί. Νομίζω ότι ο Jonathan μπορεί να κάτσει σπίτι του πίνοντας τσάι στους εναπομείναντες αγώνες: είναι σε πολύ ευνοϊκή θέση!», έλεγε χαρακτηριστικά ο ομόσταβλός του στην Kawasaki, Tom Sykes. Γι' αυτόν κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι οι τρεις τελευταίοι γύροι της σεζόν σε Ισπανία, Γαλλία και Κατάρ.

« Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους τελευταίους αγώνες για δοκιμές ενόψει της επόμενης χρονιάς ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας».

Εκτός αυτού, ο Πρωταθλητής του 2013 είναι ζωντανός στο κυνήγι της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα ώστε η Kawasaki να κλείσει τη σεζόν με τον πλέον ιδανικό τρόπο.

« Ο στόχος είναι να κερδίσουμε όσους περισσότερους αγώνες. Θα είναι καλό να τερματίσω στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το να είσαι για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στους δύο πρώτους σίγουρα δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι».

Η αποστολή του, βέβαια, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι καθώς μπροστά του βρίσκεται ο Chaz Davies που δείχνει να έχει βρει τα "κουμπιά" της δύστροπης Ducati Panigale R. Μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις σε Laguna Seca και Sepang όπου είχε απολογισμό τρεις νίκες και μια δεύτερη θέση, ο 28χρονος Ουαλός πήρε κεφάλι στη μάχη της δεύτερης θέσης έχοντας αποκτήσει πλεονέκτημα της τάξης των 13 βαθμών από τον Sykes. Στο παιχνίδι και ο Leon Haslam με την Aprilia, που όμως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -36 από τον Davies.

Ένα από τα πρόσωπα, όμως, των τελευταίων αγώνων ήταν ο Max Biaggi. Στα 44 χρόνια του ο "Ρωμαίος Αυτοκράτορας" επέστρεψε στη δράση λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες του Misano και της Sepang με την αγαπημένη του Aprilia.

Και ο απολογισμός του κάθε άλλο παρά κολακεύει τους περισσότερους αναβάτες του γκριντ. Δύο τερματισμούς στην έκτη θέση στην πίστα του San Marino και μια δεύτερη θέση στη Μαλαισία αποδεικνύουν ότι η... γριά η κότα έχει ζουμί ακόμα.

Διαβάστε ακόμα στο Car and driver:

Η τέλεια στρατηγική του Hamilton

Ράλι Ακρόπολις: Συγκρίνοντας εποχές και ανθρώπους

Κανένα θέμα ποινής στις Mercedes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ