MOTORSPORTS

Δύο νεκροί αναβάτες στο MotoAmerica

Δύο νεκροί αναβάτες στο MotoAmerica

Οι αναβάτες Μπέρνατ Μαρτίνεζ και Ντάνιελ Ρίβας Φερνάντες, ενεπλάκησαν σε δυστύχημα στον αγώνα World Superbike Championship και βύθισαν στο πένθος τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ένα τραγικό δυστύχημα συνέβη στον αγώνα World Superbike Championship για το πρωτάθλημα MotoAmerica στην πίστα της Λαγκούνα Σέκα, με αποτέλεσμα δύο αναβάτες να αποβιώσουν κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Ο 35χρονος Μπέρνατ Μαρτίνεζ και ο 27χρονος Ντάνιελ Ρίβας Φερνάντες ήταν τα θύματα της σύγκρουσης πολλών μηχανών στη διάρκεια του σιρκουί.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Ρίβας έτρεχε με τη μηχανή του λίγο μετά την εκκίνηση, όταν ξαφνικά έχασε ισχύ και μειώθηκε απότομα η ταχύτητα, ενώ, σύμφωνα με τον οδηγό, Μαρκ Χέκλες, επιχείρησε να ειδοποιήσει τους αναβάτες οι οποίοι τον ακολουθούσαν.

Παρά τις προσπάθειες του, έπεσε στο έδαφος και παρότι ορισμένοι οδηγοί κατάφεραν να περάσουν από δίπλα του, ένας ή δύο από αυτούς πέρασαν από πάνω του.

Η πτώση του Ρίβας προκάλεσε τη σύγκρουση και άλλων μηχανών, ανάμεσα τους των Τζον Τσίσουμ, Ντεβόν Μακ Ντόνουχ και Κέβιν Πίνκσταφ, καθώς και του Μπερνάτ Μαρτίνεζ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

Στους δύο άνδρες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομεία της Καλιφόρνια, αλλά, εξέπνευσαν προτού εισαχθούν.

Τη λύπη του για το συμβάν εξέφρασε ο πρόεδρος του MotoAmerica, Γουέιν Ρέινι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ