MOTORSPORTS

Απεβίωσε ο μύθος των motorsport, Τζον Σέρτις

John Surtees of England, driver head resting on arms, leaning against pile of tires in 1969. (AP Photo)
John Surtees of England, driver head resting on arms, leaning against pile of tires in 1969. (AP Photo) AP

Την τελευταία του πνοή άφησε ο θρυλικός, Τζον Σέρτις, ο οποίος είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Formula 1 και του Moto GP.

Φτωχότερος είναι ο κόσμος των motorsport μετά το θάνατο του Τζον Σέρτις. Ο σπουδαίος Βρετανός οδηγός άφησε την τελευταία του πνοή σε κλινική στο Λονδίνο σε ηλικία 83 ετών.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την οικογένεια του: "Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε για το θάνατο του συζύγου και πατέρα, Τζον Σέρτις. Ο Τζον νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του "St George" από τον Φεβρουάριο και μετά από μία μικρή περίοδο συνεχούς φροντίδας απεβίωσε".

Οι συστάσεις για τον Τζον Σέρτις είναι περιττές για τους φίλους των μηχανοκίνητων σπορ. Ο σπουδαίος Βρετανός οδηγός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του Moto GP τη δεκαετία του 50' κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα (1956, 1958, 1959, 1960). Αμέσως μετά συνέχισε την καριέρα του στη Formula 1 όπου και εκεί κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής το 1964 με τη Ferrari. Έτσι, έγινε ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία των motorsport που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα τόσα στο Moto GP όσο και στη Formula 1.

Ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μπήκε στο International Motorsports Hall of Fame το 1996.

Photo credits: AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ