ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

"Πράσινο φως" για το Ράλι Ακρόπολις!

"Πράσινο φως" για το Ράλι Ακρόπολις!

Τεράστιο βήμα για τη διεξαγωγή του ελληνικού αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η πρόταση του Eurosport να διεξαχθεί χωρίς παράβολο.

Ευχάριστα απρόσμενη και άκρως ενδιαφέρουσα η είδηση ότι το 2015 το Ράλι Ακρόπολις θα διεξαχθεί. Μέσα στον ορυμαγδό δυσάρεστων και αποκαρδιωτικών γεγονότων υπάρχει κάτι που αρχίζει από euro, τελειώνει σε sport και έχει να μας πει, να μας προτείνει, κάτι ελπιδοφόρο.

Κατέθεσε λοιπόν την πρόταση στην ΟΜΑΕ να αναλάβει την διοργάνωση του φετινού αγώνα χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τα 300.000 του παράβολου της διοργάνωσης.

Η Ομοσπονδία συνεκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Eurosport. Τούτο δεν σημαίνει βέβαια, ότι ο αγώνας είναι μια βεβαιότητα, διότι πρέπει να βρεθεί το κόστος της διοργάνωσης.

Είναι μια ιδιαίτερα επίπονη δραστηριότητα, ο χρόνος δεν περισσεύει, αλλά το στοίχημα είναι τεράστιο για την ΟΜΑΕ. Με μεγάλη οικονομία, αντίστοιχη κινητικότητα και πίστη ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι δυνατό.

Η κίνηση του Eurosport ερμηνεύεται και σαν μια χειρονομία καλής θέλησης τόσο, του πόσο θέλει τον αγώνα, όσο και της αποδοχής της περσινής τολμηρής κίνησης της Ομοσπονδίας να καταβάλει τα χρέη από το δικό της ταμείο, ελπίζοντας να τα εισπράξει κάποτε από το Δημόσιο.

Η Ομοσπονδία μπορεί ακόμα να περιμένει τα χρήματα, αλλά η τόλμη της απέδωσε. Αυτό το οποίο έχει ακόμα μια αξία, είναι ότι υπάρχει από το eurosport η πρόταση και για την διοργάνωση του 2016, για την οποία απομένει μόνον η έγκριση της FIA.

Αν η ερμηνεία είναι σωστή και δεν υπάρχουν γκρίζες πτυχές, η ΟΜΑΕ έρχεται σε μια αφόρητα πιεστική χρονική περίοδο να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας και να περάσει μηνύματα ότι κάποιες κινήσεις είναι δυνατές, κάποιες γενναίες αποφάσεις απαιτούνται.

Διαβάστε περισσότερα στο Car And Driver:

LaFerrari: Επένδυση με εγγυημένο κέρδος!

Πως να μετατρέψετε μια Camaro σε... Gallardo!

Πρωταθλητές "αγενούς συμπεριφοράς" οι Έλληνες οδηγοί!

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ