ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Ιαβέρης Jr και δίψα για ζωή

Ιαβέρης Jr και δίψα για ζωή

O Κωνσταντίνος Μαρκουίζος είναι ένας πολύ άτυχος άνθρωπος. Στην ακμή της ηλικίας του, σε αυτό που οι περισσότεροι θεωρούν ως την πιο παραγωγική και ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής, αντιμετώπισε ένα εξοντωτικό πρόβλημα υγείας.

Ένα πρόβλημα που θα μπορούσε εύκολα να τσακίσει τον πιο τσαμπουκά χαρακτήρα. Απ' ότι συζητώ, με ανθρώπους που είναι πολύ κοντά του, επιδεικνύει ένα θάρρος απερίγραπτο, ένα πείσμα ανεπανάληπτο.

Ταυτόχρονα μέσα στη πελώρια ατυχία του, ανακάλυψε και πόσο τυχερός είναι. Πόσο τυχερός είναι, που η οικογένειά του, τον στηρίζει με τόσο φανατισμό και τόση πίστη. Ας μην θεωρήσουμε ότι αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Την ίδια στιγμή υπάρχει και ένας πυρήνας Φίλων που του στέκονται αληθινά.

Κείμενο - φωτό: Νικόλας Σ. Ζαλμάς

Τα γράφω όλα τούτα, διότι ο Κων/νος, ένας ταχύτατος, ένας αφοσιωμένος, μα πάνω απ’ όλα ένας ένθερμος rallyman, θα συμμετάσχει στο 62ο Δ.Ρ.Α. Βρέθηκαν οι χορηγοί (Cosmote, Valvoline, Nobacco, Racing Star), βρέθηκε και η οργανωμένη ομάδα του Σωτήρη Σωτήρχου, βρέθηκε ένα "εννιάρι" (Mitsubishi Lancer Evo), έτσι «ήσυχα κι απλά» που θάλεγε και ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, ώστε οι «Ιαβέρης jr – Σπύρος Κολτσίδας να βρίσκονται στην λίστα των συμμετοχών.

Σε μια ζεστή εκδήλωση που διοργανώθηκε λίγο έξω από το Κρυονέρι, όπου το πλήρωμα δέθηκε και έστριψε για πρώτη φορά μέσα στο αυτοκίνητο, ο οδηγός είπε λίγα λόγια στους εκπροσώπους του Τύπου που παραβρέθηκαν.

Ιαβέρης Jr και δίψα για ζωή

Ήταν μια συγκινητική στιγμή, όχι και τόσο συνήθης, μέσα στο μάλλον στεγνό κόσμο των Ελληνικών αγώνων. Εκεί στους χωματόδρομους γύρω από το Κρυονέρι, κάτω από ένα νεφελώδη ουρανό που καθάριζε, που ο ήλιος ζέσταινε το δροσερό ανοιξιάτικο πρωινό, που μια αισιοδοξία ερχόταν από τα χαμογελαστά πρόσωπα του Κωνσταντίνου «Ιαβέρη jr» Μαρκουίζου και του Σπύρου Κολτσίδα.

Σε πρώτο πρόσωπο να τους ευχηθώ, καλή δύναμη, καλή διασκέδαση και γιατί όχι έναν ακόμα καλύτερο τερματισμό.

Πάνω απ' όλα όμως, εύχομαι να κλείσει με μια νίκη αυτόν τον ανυπόφορο Γολγοθά που ανεβαίνει. Με τολμηρά βήματα και με τον πατέρα του Τάσο να είναι έτοιμος να του δώσει πνοή ζωής, με τον ίδιο τρόπο που το έπραξε και ο αδελφός του Niki Lauda για να σώσει τον πρωταθλητή.

Διαβάστε ακόμη στο "Car and Driver"

Hamilton, Button, Rossi αποχαιρετούν τον Prince

VIDEO: Αν έχεις τύχη...

Ένα ξύλινο έργο τέχνης από την Toyota

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ