ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Εκκίνηση μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα

Εκκίνηση μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα

Στις Θερμοπύλες, μπροστά από το επιβλητικό άγαλμα του Λεωνίδα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 6/5 η τελετή εκκίνησης του 62ου Ράλι Ακρόπολις.

Με πρωταγωνιστή τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης -και όχι μόνο- τίμησαν τα πληρώματα που από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν τον αγώνα τους σε ειδικές διαδρομές οι οποίες έχουν γράψει ιστορία στο διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο 2ήμερος αγώνας που αποτελεί τον τρίτο σταθμό για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC), ξεκινά το πρωί του Σαββάτου 6/5.

Τα 81 πληρώματα που ανέβηκαν τη ράμπα της εκκίνησης δήλωσαν πανέτοιμα για τη μάχη με τις σκληρές επιφάνειες της Στερεάς Ελλάδας, που καθιέρωσαν τον εθνικό μας αγώνα στις συνειδήσεις όλων όσοι ασχολούνται με το σπορ, ως έναν από τους πιο απαιτητικούς και δύσκολους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά την τελετή, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα επέστρεψαν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου βρίσκεται το Service Park του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016, για την τελική διανυκτέρευση πριν από την έναρξη της ουσιαστικής δράσης.

Το πρωί διεξηχθη η κατατακτήρια ειδική από την οποία προέκυψε και η σειρά εκκίνησης για το 1ο σκέλος του αγώνα.

Η ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ 1ου ΣΚΕΛΟΥΣ (ERC)

Εκεί, ο περσινός νικητής του αγώνα και κάτοχος του τίτλου, Kajetan Kajetanowicz, με το Ford Fiesta R5 ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο,γεγονός που του έδωσε τοδικαίωμα να επιλέξει πρώτος τη θέση εκκίνησης για το 1ο σκέλος. Ο Alexey Lukyanuk, επίσης με Fiesta R5, ήταν λιγότερο από 1 δλ. πιο αργός, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο νεαρός Ralfs Sirmacis μεSkoda Fabia R5.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας, που για ακόμα μία χρονιά αποτελεί την... ελληνική ελπίδα, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον πίσω δεξιό τροχό, με αποτέλεσμα να σημειώσει τον έβδομο χρόνο, ωστόσο αύριο μπαίνει απροβλημάτιστα στη μάχη των 35 πληρωμάτων που αγωνίζονται για το ERC.

Το 1ο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές με τηψηην πρώτη, τη SEAJETS Νέα Γραβιά να ξεκινάει στις στις 10:08.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

GP Γαλλίας - FP1 & FP2: Φουριόζος ο Lorenzo, σε δίλημμα ο Vinales
Kodiaq θα ονομάζεται το νέο μεγάλο SUV της SKODA
H BMW M4 GTS είναι το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας του DTM
TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ