ΡΑΛΙ

Έτοιμο για το Rally Dakar το Peugeot 2008DKR

Έτοιμο για το Rally Dakar το Peugeot 2008DKR

Η Team Peugeot Total αποκάλυψε τα χρώματα των αγωνιστικών 2008DKR με τα οποία η "dream team" θα πρωταγωνιστήσει στο επερχόμενο Rally Dakar.

O αγώνας θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες και τα πληρώματα θα διασχίσουν ασμίλευτα τοπία της Αργεντινής και της Βολιβίας. Για το 2016, το Peugeot 2008 DKR έχει εξελιχθεί σε ένα πλατύτερο, ταχύτερο, χαμηλότερο και ισχυρότερο αγωνιστικό.

Πλέον, μπήκε και η τελευταία πινελιά που φέρει τα χρώματα όλων των συνεργατών που συμμετέχουν στο φετινό πρότζεκτ για το Rally Dakar με βασικό γνώρισμα την βαφή νικελίου που καταλαμβάνει μέρος της οροφής, μία επιλογή που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά και συμβολικά θα αντανακλά τις ηλιαχτίδες του Αργεντίνικου ήλιου, σε μία καλοκαιρινή περίοδο όπου η εκεί θερμοκρασία ξεπερνά ακόμη και τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Επιπρόσθετα, η νέα βαφή σηματοδοτεί τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει από το περσινό ντεμπούτο στο Ντακάρ και την αναβάθμιση που υπάρχει πίσω από το αμάξωμα. Οι νέες διαστάσεις έχουν μεταβάλλει ιδανικά την κατανομή βάρους, ενδεικτικά οι εφεδρικοί τροχοί έχουν τοποθετηθεί στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, επιτρέποντας χαμηλότερο κέντρο βάρους για καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά.

« Αν τα αγωνιστικά μας τα καταφέρουν τόσο ωραία όσο δείχνουν, είμαστε σίγουροι για ένα δυνατό ξεκίνημα τη νέα χρονιά! Με αυτά τα χρώματα, το νέο Peugeot 2008 DKR16 δείχνει να πηγαίνει πραγματικά πολύ γρήγορα, ακόμη και όταν είναι ακίνητο! Γνωρίζουμε πως τα αυτοκίνητα μας θα έχουν μία πολύ ισχυρή παρουσία στο Rally Dakar», σχολίασε ο διευθυντής της Peugeot Sport, Bruno Famin.

Το 38ο Rally Dakar θα ξεκινήσει από το Buenos Aires της Αργεντινής (Σάββατο, 2 Ιανουαρίου). Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στο Rosario (Σάββατο, 16 Ιανουαρίου) με τα πληρώματα να έχουν διανύσει περίπου 10.000 χλμ. στο πιο απαιτητικό ράλι του κόσμου!

Διαβάστε ακόμα στο "Car and driver"

MCLAREN MP4-X: ΟΤΑΝ ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ... (VIDEO)

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η KTM ΕΝΟΨΕΙ 2017

ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2016

TAGS ΡΑΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ