MOTOGP

Χρονιά ορόσημο για τα MotoGP

17 GP Malasia 27, 28, 29 y 30 de octubre de 2016. Circuito de Sepang.MotoGP, motogp, mgp, MGP, Mgp
17 GP Malasia 27, 28, 29 y 30 de octubre de 2016. Circuito de Sepang.MotoGP, motogp, mgp, MGP, Mgp PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA, ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. REPSOL- REPSOLMEDIA REPSOLMEDIA; [email protected] JAIME OLIVARES GGPP 2016

Για πρώτη φορά στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας (MotoGP/500cc) έχουμε 9 διαφορετικούς νικητές μέσα σε μια σεζόν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλετών υπάρχει τέτοιος πλουραλισμός στους νικητές.

Στους 17 αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, έχουν ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου 9 διαφορετικοί οδηγοί.

Με τη νίκη του στη Sepang -τη δεύτερη επιτυχία της Ducati φέτος, μετά την πρωτιά του Andrea Iannone στην Αυστρία -ο Andrea Dovizioso πρόσθεσε το όνομά του στη μακρά λίστα με τους αναβάτες που έχουν πανηγυρίσει τουλάχιστον μία νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ας τους θυμηθούμε με βάση τον αριθμό νικών τους:

- Marc Marquez (Αργεντινή, COTA, Sachsenring, Aragon, Ιαπωνία)
- Jorge Lorenzo (Κατάρ, Le Mans, Mugello)
- Valentino Rossi (Jerez, Catalunya)
- Cal Crutchlow (Brno, Phillip Island)
- Jack Miller (Assen)
- Andrea Iannone (Red Bull Ring)
- Maverick Vinales (Silverstone)
- Dani Pedrosa (San Marino)
- Andrea Dovizioso (Μαλαισία)

Στο παρελθόν...

Το 2000 έκλεισε με 8 διαφορετικούς αναβάτες να έχουν πανηγυρίσει τουλάχιστον από μια νίκη. Βρισκόμασταν ακόμα στην εποχή των άκρως θεαματικών 2χρονων 500αριών και ήταν η χρονιά που έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία των μεγάλων ο Valentino Rossi. Και παρά τις πτώσεις που είχε στην αρχή μέχρι να προσαρμοστεί και να μάθει την NSR500, κατάφερε σύντομα να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο, σημειώνοντας μάλιστα δύο νίκες και κλείνοντας τη χρονιά στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα εκείνης της σεζόν περιελάμβανε 16 Grand Prix με τις νίκες να μοιράζονται ανάμεσα στους: Garry McCoy, Kenny Roberts Jr., Norick Abe, Alex Criville, Loris Capirossi, Alex Barros, Valentino Rossi και Max Biaggi. Στο τέλος της χρονιάς Πρωταθλητής αναδείχθηκε για πρώτη και μοναδική φορά στην καριέρα του ο Kenny Roberts Jr. με Suzuki RGV500.

Χρονιά ορόσημο για τα MotoGP

Άλλη μια σεζόν με πολλούς διαφορετικούς νικητές ήταν αυτή του 2006, με τους Loris Capirossi, Valentino Rossi, Marco Melandri, Dani Pedrosa, Nicky Hayden, Toni Elias και Troy Bayliss να μοιράζονται τις νίκες στους 17 αγώνες του Πρωταθλήματος και τον Hayden να αναδεικνύεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Χρονιά ορόσημο για τα MotoGP

Σε δύο περιπτώσεις τη δεκαετία του '90 είχαμε επτά διαφορετικούς νικητές σε μια σεζόν: το 1992 (Mick Doohan, Kevin Schwantz, Wayne Rainey, Alex Criville, Eddie Lawson, Wayne Gardner, John Kocinski) και το 1993 (Kevin Schwantz, Wayne Rainey, Mick Doohan, Daryl Beattie, Luca Cadalora, John Kocinski, Alex Barros).

Το '92 Πρωταθλητής στέφθηκε ο Wayne Rainey (Yamaha) και το '93 που σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Rainey στο Misano , ο τίτλος κατέληξε στα χέρια του Kevin Schwantz (Suzuki).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR & DRIVER:

GP Μαλαισίας - RACE: O Dovizioso ήταν... αδιάβροχος!
Πτώσεις, επικά come back και Crutchlow! (video)
Ο Crutchlow νικητής στο Phillip Island!
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ