MOTOGP

Χέρι-χέρι ο Μάρκεθ με τον Ντούχαν

Χέρι-χέρι ο Μάρκεθ με τον Ντούχαν

Ο Μαρκ Μάρκεθ επέστρεψε στις νίκες στη Σεπάνγκ για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Αύγουστο μετά από μια ενθουσιώδη "μάχη" με τον Βαλεντίνο Ρόσι (video).

Στο Φίλιπ Άιλαντ την προηγούμενη εβδομάδα ο Μαρκ Μάρκεθ έπεσε, αποτυγχάνοντας να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Αυστραλού Μικ Ντούχαν (δεξιά στη φωτογραφία) στην έδρα του τελευταίου.

Στην αφόρητη υγρασία της Μαλαισίας ο 21χρονος δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο ΜotoGP κράτησε πίσω του τον Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha), για να πάρει την 12η νίκη του φέτος, όσες είχε και ο Ντούχαν το 1997 (σ.σ. σε 15 αγώνες βέβαια). Ο Μάρκεθ θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ στον 18ο και τελευταίο αγώνα της σεζόν, στη Βαλένθια.

" Είμαι πολύ ευτυχισμένος με αυτή τη νίκη και μπορούμε να πούμε πως ισοφαρίσαμε το ρεκόρ του Μικ Ντόχαν. Τώρα απομένει ένας αγώνας, θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσω να πάρω μια νίκη ακόμη. Σήμερα (26/10) ο ισχυρότερος αντίπαλος ήταν ο καιρός, ήταν πραγματικά ζεστός".

Ο 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 500cc, Μικ Ντούχαν

Ο Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda) έκανε μια από τις εκκινήσεις-σήμα κατατεθέν του, όταν βρέθηκε στην πρώτη θέση. Ο Ισπανός οδηγός είχε πτώση στον 2ο γύρο. Ανέβηκε ξανά στη Honda, αλλά είχε και δεύτερη πτώση. Έχασε έδαφος στη "μάχη" της δεύτερης θέσης. Ακόμα και έτσι δίχως τους βαθμούς του Πεδρόσα, η Honda εξασφάλισε το τέταρτο σερί πρωτάθλημα στους κατασκευαστές.

Οι δύο Yamaha των Χόρχε Λορένθο και Ρόσι "μονομάχησαν" για την πρώτη θέση, ο Ρόσι πέρασε τον τιμέιτ του, αλλά όπως συνηθίζεται στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Μάρκεθ ήταν πολύ δυνατός. Πρώτα προσπέρασε τον Λορένθο και στη συνέχεια τον Ρόσι. Κι όλα αυτά ενώ είχε πέσει στην 6η θέση στην εκκίνηση μετά από μια "αψιμαχία" με τον Λορένθο.

"Το απόλαυσα, ήταν ένας σπουδαίος αγώνας. "Μονομάχησα" αρκετά με τον Χόρχε στην αρχή. Είδα πως είχα καλύτερα ρυθμό οπότε πέρασα μπροστά, ο Μαρκ ακολούθησε. Δεν ήταν αρκετά γρήγορος, οπότε σκέφτηκα πως θα μπορούσα να νικήσω. Με προσπέρασε και δυστυχώς για μένα ήταν ταχύτερος στους τελευταίους γύρους, του αξίζει η νίκη".

Ο Λορένθο παραδέχθηκε πως δεν είχε αντοχή και δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον Ρόσι. Αρκέστηκε στην τρίτη θέση μπροστά από τον Στέφαν Μπραντλ στον προτελευταίο αγώνα του Γερμανού για την ομάδα του Λούτσιο Τσεκινέλο. Ο Μπράντλεϊ Σμιθ (Tech 3) ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα. Έκτος και με κάταγμα στο δεξί μετατάρσιο του αριστερού ποδιού ήταν ο Πολ Εσπαργαρό (Tech 3)!

Βαθμολογία

1.Μάρκεθ 337β.

2.Ρόσι 275

3.Λορένθο 263

4.Πεδρόσα 230

5.Ντοβιτσιόζο 174

5.Π.Εσπαργαρό 126

7.Σμιθ 119

8.Α.Εσπαργαρό 117

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ