MOTOGP

Το "γιατρουδάκι" νίκησε ξανά τον "γιατρό"

Το "γιατρουδάκι" νίκησε ξανά τον "γιατρό"

Ο Μαρκ Μάρκεθ αντιστάθηκε στον Βαλεντίνο Ρόσι και επικράτησε στην πρεμιέρα του MotoGP στο Κατάρ. Εκτός αγώνα από τον πρώτο γύρο ο Χόρχε Λορένθο (video).

Δώδεκα μήνες νωρίτερα ο Βαλεντίνο Ρόσι και ο Μαρκ Μάρκεθ είχαν "μονομαχήσει" για τη δεύτερη θέση στο βάθρο του Grand Prix του Κατάρ. Λίγους μήνες μετά ο Μάρκεθ νίκησε τον Ιταλό στη Λαγκούνα Σέκα με συνταγή Ρόσι και βέβαια κατέκτησε τον τίτλο στην πρώτη σεζόν του στο MotoGP.

Ένα χρόνο μετά ο 21χρονος οδηγός της Repsol Honda πήρε την πρώτη νίκη του στην πίστα Λοσάιλ, κρατώντας πίσω του τον 35χρονο οδηγό της Yamaha.

Επανέκτησε την πρώτη θέση και δεν έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο του στον τελευταίο γύρο να πάρει μια ακόμα νίκη με τρόπο που έχει κατακτήσει αρκετές στην καριέρα του. Πραγματικό κατόρθωμα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή που δεν μπορούσε να περπατήσει καλά καλά πριν από λίγες εβδομάδες μετά το κάταγμα στο πόδι.

Δείτε το video:

Ο Μάρκεθ έδωσε στη Honda την 250η νίκη της στη μεγάλη κατηγορία και τρίτος ήταν ο Ντάνι Πεδρόσα επίσης με Repsol Honda.

Ο νικητής τα προηγούμενα δύο χρόνια στο Κατάρ, Χόρχε Λορένθο, είχε πτώση πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Πραγματοποίησε εκπληκτική εκκίνηση και τέθηκε επικεφαλής, όχι για πολύ. Πτώση είχαν ο Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda), ο Μπράντλεϊ Σμιθ (Tech 3 Yamaha) και ο Άλβαρο Μπαουτίστα (Gresini Honda).

Ο Αλεΐς Εσπαργαρό ήταν τέταρτος με τη Forward Yamaha στην κατηγορία Open. Στις δύο επόμενες θέσεις βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Ducati, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και ο Καλ Κράτσλοου. Στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία ο Σκοτ Ρέντινγκ (Gresini Honda) ήταν έβδομος μπροστά από τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκι Χέιντεν που συνεχίζει φέτος στην ομάδα του Χόρχε Μαρτίνεθ Ασπάρ.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ