MOTOGP

Το 7ο θαύμα του Marquez!

09 Alemania 14, 15, 16 y 17 de julio de 2016; circuito de Sachsenring.; MotoGP; Mgp; mgp; motogp
09 Alemania 14, 15, 16 y 17 de julio de 2016; circuito de Sachsenring.; MotoGP; Mgp; mgp; motogp PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA, ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. REPSOL- REPSOLMEDIA REPSOLMEDIA; [email protected] JAIME OLIVARES GGPP 2016

Ρίσκαρε και κέρδισε ο Ισπανός στο βρεγμένο Sachsenring όπου πανηγύρισε την 7η συνεχόμενη νίκη τους! Δεύτερος ο Cal Crutchlow και τρίτος ο Andrea Dovizioso...

Σε έναν αγώνα που λόγω καιρικών συνθηκών έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα ο Marc Marquez έπαιξε και κέρδισε παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες από ένα σημείο και έπειτα δεν ήταν με το μέρος του. Και μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του είχε η ομάδα του η οποία επέδειξε σωστά αντανακλαστικά.

Στο Sachsenring o Ισπανός συνέχισε την εντυπωσιακή παράδοση που έχει δημιουργήσει φτάνοντας αισίως τις επτά σερί νίκες σε όλες τις κατηγορίες!

- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Η τρίτη του νίκη φέτος και η άψογη τακτική που έχει εφαρμόσει έως τώρα του δίνουν σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, καθώς μετά και το γερμανικό GP έχει 48 βαθμούς διαφορά από τον Jorge Lorenzo και 59 από τον Valentino Rossi οι οποίο καταποντίστηκαν σε αυτές τις συνθήκες πληρώνοντας ο μεν Ισπανός την έλλειψη αυτοπεποίθησης ο δε Ιταλός από λάθη δικά του και της ομάδας του.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ψιλόβροχο, σε ένα οδόστρωμα ήδη βρεγμένο από την βροχή που έπεφτε από το πρωί. Ο Marquez που στο warm-up είχε άσχημη πτώση ήταν αρκετά προσεκτικός, χωρίς να ρισκάρει.

“Δυσκολευόμουν αρκετά με τα λάστιχα βροχής”, παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα. Είδε, λοιπόν, τον Rossi να τον περνά και να παίρνει την πρωτοπορία, ενώ ο 8ος γύρος τον βρήκε στην πέμπτη θέση χωρίς να μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων. Μπροστά, ο Danilo Petrucci που είναι… μανούλα γλυκιά σε αυτές τις συνθήκες οδηγούσε την κούρσα με τον Andrea Dovizioso να ακολουθεί. Ο Ιταλός ήταν εξαιρετικός και στο Assen παλεύοντας για τη νίκη μέχρι τη στιγμή που εγκατέλειψε από μπαταρία. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη, καθώς στον 10ο γύρο έχασε το μπροστινό και έπεσε…

Στον ίδιο γύρο κόντεψε να ολοκληρωθεί άδοξα και ο αγώνας του Marquez που έχασε τον έλεγχο της RC213V, βγήκε στην αμμοπαγίδα, αλλά κατάφερε να μείνει όρθιος και να επιστρέψει στην πίστα, όντας πια στην ένατη θέση.

Το ψιλόβροχο, στο μεταξύ, είχε σταματήσει και σιγά σιγά άρχισε να δημιουργείται μια στεγνή λωρίδα στην αγωνιστική γραμμή. Και κάπου εκεί αρχίζουν το θερμόμετρο ανεβαίνει καθώς η ώρα για αλλαγή μοτοσυκλέτας έχει φτάσει.

Στον 13ο γύρο ο Iannone μπαίνει για αλλαγή μοτοσυκλέτας και βγαίνει με intermediates στην πίστα. Οδηγεί προσεκτικά μέχρι να φέρει τα λάστιχά του στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας και σιγά σιγά αρχίζει να βρίσκει ρυθμό.

Στη Repsol Honda αποφασίζουν να ρισκάρουν. Ο Marquez μπαίνει στον 17ο γύρο και επιστρέφει στην πίστα με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του στην οποία έχουν τοποθετηθεί slicks!

Προσεκτικός στους πρώτους γύρους και από τον 20ο αρχίζει να… πυροβολεί!

Μπροστά Dovizioso, Rossi, Crutchlow, Barbera και Miller συνεχίζουμε με λάστιχα βροχής. Οι ομάδες τους τους έχουν ενημερώσει να μπουν για αλλαγή αλλά εκείνοι συνεχίζουν.Η αγωνιστική γραμμή έχει στεγνώσει πλέον και ο Marquez κερδίζει 4” σε κάθε γύρο!

Στον 22ο γύρο τελικά οι πρωτοπόροι μπαίνουν και αλλάζουν μοτοσυκλέτες. Άλλοι έχουν slicks και άλλοι όπως ο Rossi, intermediates. Ο Marquez βρίσκεται ήδη στη δεύτερη θέση και είναι θέμα χρόνου το πότε θα περάσει τον Jack Miller που συνεχίζει με λάστιχα βροχής.

Δύο γύρους αργότερα ο Ισπανός οδηγεί τον αγώνα! Από την κόλαση του 10ου γύρου που λίγο έλειψε να τεθεί εκτός αγώνα, στον παράδεισο. Πίσω του γίνεται μάχη για μια θέση στο βάθρο. Ο Cal Crutclow σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του, περνά τον Dovizioso στον 28ο γύρο και ανεβαίνει στην τρίτη θέση και στον επόμενο γύρο τον Redding που χρησιμοποιεί intermediates. Ο Βρετανός αναβάτης της LCR Honda που ξεκινούσε από την 16η θέση, κατάφερε τελικά να τερματίσει δεύτερος ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στα MotoGP (2ος στο Le Mans και στο Sachsenring το 2013)!

Στον τελευταίο γύρο ο Dovizioso “κλέβει” την τρίτη θέση από τον Redding που είχε πρωταγωνιστήσει και στο Assen (3ος). Πέμπτος ήταν ο Andrea Iannone και έκτος ο Dani Pedrosa. Ο θριαμβευτής του Assen Jack Miller παρά το γεγονός ότι άλλαξε μοτοσυκλέτα με καθυστέρηση (μόλις τον πέρασε ο Marquez), κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει τον Rossi και να τερματίσει έβδομος.
Barbera και Bautista συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Απογοητευτική εμφάνιση από τις Suzuki με τον Vinales να τερματίζει στη 12η θέση και τον Aleix Espargaro να είναι 14ος. Ακόμα πιο απογοητευτική ήταν η παρουσία του Jorge Lorenzo που για δεύτερο σερί αγώνα μένει μακριά από τον καλό του εαυτό…

Επόμενος σταθμός η Αυστρία και το Red Bull Ring το 3ήμερο 12-14 Αυγούστου.

Tweets από το Sachsenring

Από την κόλαση στον... παράδεισο!

Απίστευτη νίκη από τον MM93!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ Car and Driver:

GP Sachsenring - FP2: Κορυφή ο Vinales, εκτός 10ας η Yamaha
GP Sachsenring - FP1: Iannone και βροχή
Με Zarco - Folger η Tech 3 το 2017
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ