MOTOGP

Θρίαμβος Marquez, αυτοκτόνησαν οι Ducatisti!

02 Argentina 31, 1, 2 y 3 de abril de 2016; circuito Termas de Rio Hondo; Motogp; mgp; motogp
02 Argentina 31, 1, 2 y 3 de abril de 2016; circuito Termas de Rio Hondo; Motogp; mgp; motogp PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. PARA CUALQUIER USO CONTACTAR CON: REPSOL MEDIA SERVICE JAIMEOLIVARESGP-GMAIL.COM JAIME OLIVARES-REPSOL GGPP 2016

Πήγαιναν για το 2-3 αλλά ο Iannone παρέσυρε εκτός τον Dovizioso λίγες στροφές πριν τον τερματισμό! 2ος ο Rossi, 3ος ο Pedrosa. Εγκατέλειψε ο Lorenzo (VIDEO).

Ένας από τους πιο περιέργους αγώνες έλαβε χώρα σήμερα στην πίστα Terma de rio Hondο της Αργεντινής. Πριν από την έναρξη του αγώνα οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως ο αγώνας θα διαρκούσε 20 γύρους αντί για 25. Όλοι οι αναβάτες θα πραγματοποιούσαν αναγκαστικό pit stop για αλλαγή μοτοσυκλέτας μεταξύ ένατου και ενδέκατου γύρου.

KEIMENO: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Και ενώ όλα συνέτειναν προς έναν συναρπαστικό αγώνα με τον Rossi και τον Marquez να αλλάζουν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους, το pit stop τα χάλασε όλα. Μπήκαν ο ένας πίσω από τον άλλον στο pit lane. Ο Ισπανός κάνοντας ένα ακροβατικό ανέβηκε στη δεύτερη μοτοσυκλέτα. Βγαίνοντας από τα pits ο αναβάτης της Honda κυριολεκτικά εξαφανίστηκε.

Σαν να μην άλλαξε ποτέ μοτοσυκλέτα, αμέσως άνοιξε τη διαφορά από τον Ιταλό της Yamaha και ο Marquez πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη περνώντας ταυτόχρονα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος την πτώση και εγκατάλειψη του Jorge Lorenzo.

O Valentino Rossi ήταν εκείνος που θα μπορούσε να διεκδικήσει και να πάρει τη νίκη, όμως το pit stop τα χάλασε όλα, παρά τους πανηγυρισμούς των θεατών σε κάθε προσπέραση του Ιταλού στην αργεντίνικη πίστα. Άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα για τον Ιταλό που βρέθηκε τέσσερις γύρους πριν το τέλος να απειλείται από την έκπληξη του αγώνα Maverick Vinales με το Suzuki και των δύο Ducati των Iannone και Dovizioso που βρέθηκε αρχικά στην πρωτοπορία του αγώνα.

Σε τρεις γύρους συνέβησαν όσα δεν θα συνέβαιναν σε μια ολόκληρη σεζόν. Αρχικά ο Vinales πέφτει από μπροστινό. Iannone και Dovizioso επιτίθενται στον Rossi και στον προτελευταίο γύρο καταφέρνουν να τον προσπεράσουν. Ο Dovi κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση, ενώ ο Rossi πιέζει τον Iannone για να ανέβει στο βάθρο.

Στον τελευταίο γύρο φαινόταν πως το βάθρο θα κοσμούσαν δύο Ducati και ένα Honda. Λίγες στροφές όμως πριν το τέλος ο Iannone πάει να χωθεί από εσωτερική και πέφτει με ορμή πάνω στον Dovizioso, με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο εκτός πίστας.

Με αυτόν τον τρόπο ο Rossi πανηγύρισε το πρώτο φετινό βάθρο του, ενώ ταυτόχρονα ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, οκτώ βαθμούς πίσω από τον Marquez. Στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε ανέλπιστα ο Dani Pedrosa με το δεύτερο Honda.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Απέσυρε 2 γόμες η Michelin για λόγους ασφαλείας!

Marquez και Lorenzo στα χώματα...

Απέσυρε 2 γόμες η Michelin για λόγους ασφαλείας!

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ