MOTOGP

Θρίαμβος για Πεντρόσα, 1-2 για τη Repsol Honda

MotoGP riders Dani Pedrosa, center, 2nd placed Marc Marquez left and 3rd placed Jorge Lorenzo, all from Spain, celebrate on on podium at the Spanish Motorcycle Grand Prix at the Jerez racetrack in Jerez de la Frontera, Spain, Sunday, May 7, 2017. (AP Photo/Miguel Morenatti)
MotoGP riders Dani Pedrosa, center, 2nd placed Marc Marquez left and 3rd placed Jorge Lorenzo, all from Spain, celebrate on on podium at the Spanish Motorcycle Grand Prix at the Jerez racetrack in Jerez de la Frontera, Spain, Sunday, May 7, 2017. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα MotoGP σημείωσε ο Ντάνι Πεντρόσα στην πίστα της Χερέθ, ενώ τον ακολούθησε ο ομόσταυλός του στη Repsol Honda, Μαρκ Μάρκεθ. Τρίτος τερμάτισε ο Χόρχε Λορένθο. Μόλις δέκατος ο Ρόσι.

Συμπληρώθηκαν 3.000 αγώνες στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλέτας και ο Ντάνι Πεντρόσα με Repsol Honda ήταν αυτός που πήρε μια ιστορική νίκη μπροστά μάλιστα στους συμπατριώτες του. Ο Ισπανός αναβάτης πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού στην πίστα της Χερέθ και αυτή ήταν η πρώτη νίκη του μετά το περσινό GP στο Μισάνο.

Θριαμβευτικό 1-2 για την Repsol Honda, αφού ο Μαρκ Μάρκεθ ακολούθησε τον Πεντρόσα, ενώ την ισπανική κυριαρχία στον αγώνα ολοκλήρωσε ο Χόρχε Λορένθο με Ducati, ο οποίος συμπλήρωσε το πόντιουμ των νικητών, τερματίζοντας τρίτος. Αυτή ήταν η πρώτη του παρουσία σε βάθρο με την συγκεκριμένη ομάδα.

Ο Πεντρόσα εκμεταλλεύτηκε την pole position, οδήγησε εξαιρετικά την RC213V και έφτασε σε μια άνετη νίκη αφού κανείς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς του. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιοχάν Ζαρκό, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος, με τον Γάλλο να αναβάτη της Yamaha να είναι πολύ καλός σε όλο τον αγώνα. O Αντρέα Ντοβιτσιόζο κατάφερε να φέρει τη Ducati του στην 5η θέση, αν και ξεκίνησε 14ος.

Εφιαλτικά κύλησε το GP για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, με τους αναβάτες της να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ελαστικά. Μάλιστα, ο πρωτοπόρος της γενικής, Βαλεντίνο Ρόσι, τερμάτισε μόλις και μετά βίας στην 10η θέση.

Έπειτα από τέσσερις αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα MotoGP, ο "γιατρός" εξακολουθεί να προηγείται με 62 βαθμούς, με τους Βινάλες Vinales (60), Μάρκεθ (58) και Πεντρόσα (52) να ακολουθούν σε κοντινή απόσταση. Η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική!

AP Photo/Miguel Morenatti

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ