MOTOGP

Στην pole o Marquez, έτοιμος να σπάσει την κατάρα

Στην pole o Marquez, έτοιμος να σπάσει την κατάρα

O Μarc Marquez είναι μέχρι αυτή τη στιγμή ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Phillip Island έχοντας κινηθεί ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλο στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους ελεύθερων δοκιμών και εξασφαλίζοντας την pole position με σχετική άνεση στη μάχη των κατατακτήριων.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ευελπιστεί πως την Κυριακή, στον αγώνα διάρκειας 27 γύρων θα μπορέσει να σπάσει την κατάρα που τον ακολουθεί στη συγκεκριμένη πίστα, καθώς τις δύο προηγούμενες φορές που αγωνίστηκε εκεί σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, όχι μόνο δεν ανέβηκε στο βάθρο, αλλά δεν πήρε ούτε βαθμό!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Το 2013 αποκλείστηκε για το θέμα που είχε προκύψει με τα λάστιχα και δεν είχε σπεύσει έγκαιρα για αλλαγή στα pits και πέρσι, έπεσε και ενώ οδηγούσε τον αγώνα έχοντας, μάλιστα, αποκτήσει αέρα τεσσάρων δευτερόλεπτων.

Για τον 22χρονο αναβάτη της Repsol Honda που ετοιμάζεται να παραδώσει τα σκήπτρα του, αυτή ήταν η 8η pole position για φέτος, η 30η στη μεγάλη κατηγορία και η 58η συνολικά στην καριέρα του.

Στο στρατόπεδο των δύο διεκδικητών του τίτλου, ο Jorge Lorenzo έχει το πάνω χέρι καθώς θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση, ενώ ο Valentino Rossi θα χρειαστεί να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια εκκινώντας από την τρίτη σειρά του γκριντ και την έβδομη θέση.

Ο “Por Fuera” πάντως ήταν εκνευρισμένος στο τέλος της διαδικασίας καθώς στις δύο από τις τρεις χρονομετρημένες προσπάθειες που έκανε είχε πίσω του τον Andrea Iannone, o οποίος τον ακολουθούσε, έβλεπε τις γραμμές του και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκε μπροστά του!

Στην τρίτη και… φαρμακερή μάλιστα σημείωσαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο (1:28.680), με τον αναβάτη της Ducati να ευνοείται. Τα… άκουσε βέβαια από τον Ισπανό τόσο κατά τις δοκιμές εκκινήσεις που πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, όσο και στο parc ferme.

Ο Doctor από την πλευρά του θα πρέπει να βρει αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να κυνηγήσει την Κυριακή ένα καλό αποτέλεσμα. Ο στόχος του είναι να τερματίσει μπροστά από τον Lorenzo ή έστω να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Πέρσι, πάντως, έχοντας ξεκινήσει από την όγδοη θέση, κατάφερε να φτάσει στη νίκη...

Από κει και πέρα, ο Dani Pedrosa (Ηonda) πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση και μαζί με τους Cal Crutchlow (Honda) και Maverick Vinales (Suzuki) συνθέτουν την εικόνα της δεύτερης σειράς του γκριντ.

Στην τρίτη, πλην του Rossi, συναντάμε τους αδελφούς Espargaro, με τον Aleix (Suzuki) να είναι όγδοος και τον Pol (Yamaha), μια θέση πιο κάτω.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 18/10

Moto3 RACE: 05:00GR (OTE Sport 5 HD)
Moto2: 06:20GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP RACE: 08:00GR (OTE Sport 5 HD)

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

VIDEOS: H πρώτη Lamborghini drift car!

VIDEOS: Το νέο Ford GT δεν θα πάει για... τουρισμό στο Le Mans!

VIDEO: Οι Πρωταθλητές "γκαζώνουν" με Renault!

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ