MOTOGP

Σούπερ Lorenzo στο πάρτι της Yamaha!

Σούπερ Lorenzo στο πάρτι της Yamaha!

Ένας τρελός, απίθανος αγώνας διεξήχθη στη θρυλική πίστα Le Mans της Γαλλίας, με την Yamaha να κάνει και πάλι το 1-2 μετά την Jerez με τους Lorenzo και Rossi. (VIDEOS)

Αυτή τη φορά νικητής ήταν ο Jorge Lorenzo που επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ημέρου και φεύγει απο τη γαλλική πίστα ως επικεφαλής της βαθμολογίας, μιας και ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Marc Marquez τερμάτισε στη 13η θέση μετά την πτώση που είχε και ενώ πάλευε με τον Andrea Dovizioso για μια θέση στο βάθρο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Valentino Rossi που έκανε τρομερό αγώνα παρά το γεγονός ότι δεν έκανε καλή εκκίνηση με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο. Παρ’ όλα αυτά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε μέχρι τον 13ο γύρο να φτάσει τους Dovizioso - Marquez που βρίσκονταν στις θέσεις 2-3 και να τους περάσει σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις κατάμεστες εξέδρες, αλλά και στα υπαίθρια σημεία που ήταν γεμάτα από κόσμο.

Τρίτος ήταν ο Maverick Vinales που είχε και αυτός Γολγοθά να ανέβει μετά την κακή του εκκίνηση. Ο Ισπανός που ξεκινούσε από την όγδοη θέση, έκλεισε τον πρώτο γύρο στην ένατη, αλλά από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό και ένιωσε άνετα πάνω στη GSX-RR εκμεταλλεύτηκε τις συγκύριες και έφτασε μέχρι την τρίτη θέση. Αυτή ήταν η πρώτη του φορά στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας και το πρώτο βάθρο για τη Suzuki άμα τη επιστροφή της στο σπορ. Η τελευταία φορά που το ιαπωνικό εργοστάσιο είδε αναβάτη του στο πόντιουμ ήταν στις 17 Αυγούστου του 2008 με τον Loris Capirossi να τερματίζει 3ος με την GSV-R στο Brno…

Και τώρα όλοι περιμένουν από τον πιτσιρικά να αποφασίσει αν θα μείνει στη Suzuki προσπαθώντας να την οδηγήσει στην κορυφή ή αν θα μετακομίσει στη Yamaha, την ομάδα που διαθέτει την καλύτερη μοτοσυκλέτα του γκριντ και που αποτελεί δέλεαρ για κάθε αναβάτη.

Για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati που είχε όλα τα φόντα να διακριθεί ήταν άλλος ένας καταστροφικός αγώνας και το πρώτο διπλό DNF για φέτος.Dovizioso και Iannone ξεκίνησαν εντυπωσιακά ακολουθώντας τον Lorenzo και κυνηγώντας μια θέση στο βάθρο. Στον έκτο γύρο ο Iannone που είχε περάσει τον Dovi, έπεσε χάνοντας το μπροστινό, για να ακολουθήσει η άνευ προηγουμένου σκηνή 10 γύρους αργότερα με τους Dovizioso - Marquez να πέφτουν με άψογο συγχρονισμό στη στροφή 7!

Η… συγχρονισμένη πτώση Dovizioso - Marquez

Δεν υπήρξε κάποια επαφή, απλά και οι δύο πάτησαν σε ένα διαφορετικό κομμάτι ασφάλτου που υπήρχε στη στορφή και έπεσαν! Ο Dovi εγκατέλειψε όπως είχε κάνει λίγο νωρίτερα και ο Iannone που συνέχισε για κάποιους γύρους, ενώ ο Maruqez κατέφερε να τερματίσει στη 13η θέση παίρνοντας κάποιους βαθμούς που ίσως αποδειχθούν πολύτιμοι στη διάρκεια της σεζόν.Σημειώστε ότι σε κανέναν από τους πέντε αγώνες που έχουν γίνει έως τώρα δεν έχουν καταφέρει να τερματίσουν και οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Dani Pedrosa που ξεκινούσε από την 11η θέση, ενώ πέμπτος ήταν ο Pol Espargaro που ολοκλήρωσε τον αγώνα μπροστά από τον αδερφό του Aleix. Ο Danilo Petrucci που επέστρεψε στη δράση μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο χέρι τα πήγε περίφημα κλείνοντας τον αγώνα στην έβδομη θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Hector Barbera, o Alvaro Bautista και ο Stefan Bradl.

Κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα οι πολλές εγκαταλείψεις - οχτώ συνολικά. Με εξαίρεση τον Redding που αποχώρησε από τον αγώνα λόγω μηχανικού προβλήματος, όλες οι άλλες ηταν αποτέλεσμα πτώσεων. Και δεν υπολογίζεται η πτώση του Marquez ο οποίος κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει στη 13η θέση. Το μπροστινό ήταν και πάλι η κύρια αιτία των πτώσεων…

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται το 3ήμερο 20-22/5 με το ιταλικό Grand Prix στην πίστα του Mugello.

Τρομερή εμφάνιση από τον Lorenzo...

Κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος έχει ο VR46

Πρώτο βάθρο στη μεγάλη κατηγορία για τον Vinales…

Καρέ-καρέ οι πτώσεις Dovizioso - Marquez...

Η επίθεση του Rossi…

Πτώσεις για Iannone - Crutchlow…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ Car and Driver

Ράλι Ακρόπολις - 1ο Σκέλος: Με κομμένη την ανάσα!
GP Γαλλίας - QP: "Έσπασε" τα χρονόμετρα ο Lorenzo!
GP Γαλλίας - FP1 & FP2: Φουριόζος ο Lorenzo, σε δίλημμα ο Vinales
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ