MOTOGP

Rossi: "Θέλει αρχ#$%^ να αλλάξεις μοτοσυκλέτα!"

DOHA, QATAR - MARCH 16:  Jorge Lorenzo of Spain and Movistar Yamaha MotoGP and Valentino Rossi of Italy and Movistar Yamaha MotoGP (L) look on during the press conference during the MotoGp of Qatar - Press Conference at Losail Circuit on March 16, 2016 in Doha, Qatar.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
DOHA, QATAR - MARCH 16: Jorge Lorenzo of Spain and Movistar Yamaha MotoGP and Valentino Rossi of Italy and Movistar Yamaha MotoGP (L) look on during the press conference during the MotoGp of Qatar - Press Conference at Losail Circuit on March 16, 2016 in Doha, Qatar. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Το σχόλιο του Rossi για τα περί μετακίνησης του Lorenzo στη Ducati και η απίστευτη ατάκα που είπε για την απόφαση του Ισπανού.

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο γκαράζ της Yamaha λίγες ώρες πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στην πίστα Losail του Κατάρ, με τους Valentino Rossi - Jorge Lorenzo να ανταλλάσσουν κουβέντες που δυναμιτίζουν το κλίμα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Μετά την κόντρα που είχαν εντός πίστας κατά το FP4, ακολούθησαν νέες δηλώσεις αναφορικά με το μέλλον τους. Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής υπέγραψε νέο συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την εταιρεία των “τριών διαπασών”, τη στιγμή που ο Ισπανός παρότι έχει στα χέρια μια πολύ καλή πρόταση, ζήτησε χρόνο μέχρι να αποφασίσει.

Βρίσκομαι στην καλύτερη θέση καθώς είμαι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ένας από τους ταχύτερους αναβάτες. Έχω στα χέρια μου πρόταση της Yamaha, καλύτερη από αυτήν που είχαν πριν, αλλά για τη θέση στην οποία βρίσκομαι αποφάσισα να περιμένω. Πόσο; Όχι πολύ…”, είπε ο Lorenzo τον οποίο οι φήμες θέλουν να βρίσκεται πολύ κοντά στη Ducati.

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε και ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, Lin Jarvis.

O μάνατζερ του Lorenzo έχει επιβεβαιώσει πως έχει στα χέρια του την προσφορά της Yamaha και πως είναι η καλύτερη προσφορά που είχε ποτέ στην έως τώρα καριέρα του ο Jorge. Κάναμε την καλύτερή μας προσπάθεια ώστε να του καταθέσουμε ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Αν είμαι πεπεισμένος πως θα δεχθεί; Ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος καθώς δεν είμαστε μόνοι. Υπάρχουν κι άλλοι ανταγωνιστές και ο Jorge είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ένας από τους ταχύτερους οδηγούς στον κόσμο. Είναι σίγουρο λοιπόν ότι θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες που θα προσπαθήσουν να τον δελεάσουν για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του. Ειλικρινά, πάντως, ελπίζω ότι θα αποφασίσει να συνεχίσει μαζί μας”.

Και η Ducati, σύμφωνα με τον Jarvis, είναι ο πιο επικίνδυνος μνηστήρας. “ Υποθέτω πως είναι η Ducati γιατί η Honda έχει ήδη έναν αναβάτη-ηγέτη. Η Ducati διαθέτει δύο πολύ ανταγωνιστικούς οδηγούς, αλλά απ' ότι μπορώ να καταλάβω ψάχνουν να πάρουν ένα 'top-gun' - έναν από τους τέσσερις κορυφαίους του γκριντ με στόχο να ανέβουν σε άλλο επίπεδο”.

Όταν ο Rossi κλήθηκε να σχολιάσει όλα αυτά που ακούγονται για τον ομόσταβλό του, είπε: “ Για μένα δεν αλλάζει τίποτα, είτε μείνει είτε φύγει. έχω συνηθίσει. Καθένας δουλεύει για τον εαυτό του”.

Και μετά άναψε το φιτίλι…

“Προφανώς μιλάμε για τη Ducati, απ' ότι έχω καταλάβει. Άποψή μου είναι ότι για να πας στη Ducati πρέπει να είσαι πολύ γενναίος. Πρέπει να έχεις αρχ$%^ για να αλλάξεις μοτοσυκλέτα. Γι' αυτό πιστεύω πως τελικά θα μείνει στη Yamaha”.

Η παραπάνω δήλωση του Doctor ήρθε ως απάντηση στο σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα ο Lorenzo σχετικά με την απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση της Yamaha: “ O Valentino είπε το 'ναι' γιατί δεν είχε καμία άλλη εναλλακτική. Εγώ είμαι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ένας από τους δυο ταχύτερους αναβάτες, μπορώ να περιμένω. Δεν βιάζομαι”.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ O ALONSO!

Η MOTUL ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ MOTOGP 2016

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - RACE: ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ROSBERG ΣΤΟ "ΜΑΤ" ΤΗΣ MERCEDES

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ