MOTOGP

Rossi: "Πέρυσι μου έκλεψαν το Πρωτάθλημα!"

Rossi: "Πέρυσι μου έκλεψαν το Πρωτάθλημα!"

Ο Valentino Rossi επιστρέφει στα όσα συνέβησαν στους τελευταίους αγώνες, εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στους Marc Marquez - Jorge Lorenzo.

Το Πρωτάθλημα των MotoGP έχει μπει στην τελική του ευθεία με τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωσή του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

O Marc Marquez μετά και τη νίκη του στο Aragon αύξησε στους 52 βαθμούς τη διαφορά του από τον Valentino Rossi και στους 66 από τον Jorge Lorenzo, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τρίτου τίτλου του στη μεγάλη κατηγορία.

Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του Luis Salom στην Catalunya ήταν η αφορμή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποκατασταθεί έστω και σε μικρό βαθμό η σχέση του Rossi με τον Marquez μετά τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει ανάμεσά τους στους τελευταίους αγώνες του 2015, φαίνεται πως η περίοδος παύσης των... εχθροπραξιών δεν θα συνεχιστεί για πολύ.

Και αυτό γιατί ο Ιταλός σούπερ σταρ σε συνέντευξή του στο BT Sport επέστρεψε στο επεισοδιακό φινάλε του 2015 κατηγορώντας ευθέως τον Marquez ότι επηρέασε με την αγωνιστική του συμπεριφορά την έκβαση του τίτλου λειτουργώντας υπέρ του Lorenzo.

" Πέρσι μου έκλεψαν τον τίτλο. Κανείς ποτέ δεν θα περίμενε να κάνουν αυτό που έκαναν. Εννιά στις δέκα φορές όταν κάποιος συγκεντρώνει 320 βαθμούς, όπως εγώ πέρσι, στέφεσαι Πρωταθλητής, αλλά αυτό δεν συνέβη πέρσι", δήλωσε ο Doctor και πρόσθεσε: " Πριν τους τρεις τελευταίους αγώνες, ο Lorenzo άξιζε τον τίτλο έχοντας δύο παραπάνω νίκες από μένα. Αλλά αυτά που συνέβησαν σε αυτούς τους αγώνες είναι απίστευτο. Και η συμπεριφορά του Marquez ήταν σκανδαλώδης. Ο τίτλος που κατέκτησε ο Lorenzo χάνει την αξία του λόγω των όσων συνέβησαν".

Ας πρυτανεύσει η λογική...

Κλείνοντας ο 37χρονος πολυπρωταθλητής των MotoGP ανέλυσε το πως διαχειρίστηκε την οργή και τον εκνευρισμό του: " Είναι σημαντικό ότι όλα αυτά τα γεγονότα της τελευταίας σεζόν με γέμισαν με θετική ενέργεια και έξτρα κίνητρο. Η πρώτη αντίδραση ήταν οργή και εκνευρισμός και αυτά μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε λάθη. Είναι περίπλοκο αλλά πρέπει να μετατρέψω τα αρνητικά συναισθήματα σε θετική ενέργεια".

Το κλίμα ανάμεσα στον Rossi και τον Lorenzo ήταν ήδη τεταμένο λόγω της νέας κόντρας τους με αφορμή την προσπέραση του Ιταλού στον Ισπανό στο Misano, ενώ με τον Marquez τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει εδώ και λίγους μήνες. Αυτές οι δηλώσεις αναμένεται να δώσουν μια άγρια ομορφιά στο φινάλε της σεζόν.

Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική ώστε η φετινή εκπληκτική και πλούσια σε θέαμα χρονιά να μην αμαυρωθεί από δυσάρεστα περιστατικά όπως αυτό της Sepang το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Video από τη μεγάλη νίκη του MM93 στο Aragon
GP Aragon - RACE: Πολύ ώριμος για να το χάσει ο Marquez
Ο Binder Πρωταθλητής στη Moto3!
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ