MOTOGP

QP: Στην pole o Lorenzo

DOHA, QATAR - MARCH 18: Jorge Lorenzo of Spain and Movistar Yamaha MotoGP  lifts the front wheel during the MotoGp of Qatar - Free Practice at Losail Circuit on March 18, 2016 in Doha, Qatar.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
DOHA, QATAR - MARCH 18: Jorge Lorenzo of Spain and Movistar Yamaha MotoGP lifts the front wheel during the MotoGp of Qatar - Free Practice at Losail Circuit on March 18, 2016 in Doha, Qatar. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Lorenzo πήρε την pole position στο GP του Κατάρ με τους Marquez και Vinales στην πρώτη σειρά. (VIDEOS)

Ο Jorge Lorenzo ξεκίνησε δυναμικά την αγωνιστική σεζόν παίρνοντας την pole position παρά το γεγονός ότι δεν απέφυγε το λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει την τελευταία του χρονομετρημένη προσπάθεια. Παρ' όλα αυτά το 1:54.543 που σημείωσε στον 2ο γρήγορο γύρο του αποδείχθηκε αρκετό για να του εξασφαλίσει την 62η pole position της καριέρας του - 36η στη μεγάλη κατηγορία.

ΤΟ ΓΚΡΙΝΤ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το λάθος δεν απέφυγε και ο Marc Marquez, που δεν πέρασε εγκαίρως τη γραμμή του τερματισμού με αποτέλεσμα να μην μετρήσει η τελευταία του χρονομετρημένη προσπάθεια η οποία κατά τα λεγόμενά του ήταν στο 1:54.2.

Νόμιζα ότι είχα πάρει την pole position, αλλά μετά διαπίστωσα ότι δεν είχα προλάβει να περάσω τη γραμμή του τερματισμού πριν την πτώση της καρό σημαίας”, θα πει ο νεαρός Ισπανός που ήταν πρωταγωνιστής και στο highlight της βραδιάς, όταν λίγο έλειψε να πέσει κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής εκκίνησης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Καθαρά ισπανική υπόθεση η πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης του πρώτου αγώνα της χρονιάς, με τον εντυπωσιακό Maverick Vinales να φέρνει τη Suzuki GSX-RR στην τρίτη θέση.

Πίσω τους θα βρεθούν τρεις Ιταλοί αναβάτες, γεγονός που ιντριγκάρει. Ο Andrea Iannone με την D16 GP θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση αν και θα μπορούσε να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά αν δεν καθυστερούσε πίσω από τον Scott Redding στην τελευταία του προσπάθεια.

Ο Valentino Rossi που γνώριζε την αποθέωση από το κοινό κάθε φορά που οι κάμερες πήγαιναν πάνω του, κατάφερε στο τέλος να σκαρφαλώσει στην διόλου άσχημη πέμπτη θέση. Πέρσι που είχε νικήσει τον αγώνα είχε ξεκινήσει από την όγδοη.

Την εικόνα της δεύτερης σειράς συμπληρώνει ο περσινός poleman Andrea Dovizioso με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati. Ακολουθούν οι Dani Pedrosa, Hector Barbera και Pol Espargaro.

Ένταση μεταξύ Rossi - Lorenzo

Νωρίτερα, στο FP4 όπου ο Lorenzo σημείωσε τον καλύτερο χρόνο ακολουθούμενος από τους Marquez, Dovizioso, Rossi, υπήρξε μια στιγμή έντασης ανάμεσα σε αυτόν και τον Doctor για το θέμα των γραμμών και τον Ιταλό να ζητάει το λόγο και να κάνει κάποιες χειρονομίες.

Ο… υδράργυρος έχει εκτοξευτεί στα ύψη μετά και την έκπληξη που περίμενε τον Ισπανό το πρωί του Σαββάτου όταν η Yamaha ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ιταλό σούπερ σταρ μέχρι και το 2018.

Σε υψηλά επίπεδα οι χρόνοι

Σε ψηλά επίπεδα κινήθηκαν φέτος οι χρόνοι στις κατατακτήριες, με την pole position να κρίνεται στο 1:54.543. Το 2015 ο Dovizioso βρέθηκε στην pole με χρόνο 1:54.113, ενώ το σχετικό ρεκόρ κρατάει από τις κατατακτήριες του 2008, όταν ο Lorenzo έφτασε στην κατάκτηση της pole “γράφοντας” 1:53.927.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 20/3

Moto3 RACE: 17:00GR (OTE Sport 5 HD)
Moto2 RACE: 18:20GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP RACE: 20:00GR (OTE Sport 5 HD)

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ